Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoera, het is Internationale Kattendag! 10x de leukste kattencafés in Nederland

Hoera, het is Internationale Kattendag! 10x de leukste kattencafés in Nederland

Hoera, het is Internationale Kattendag! 10x de leukste kattencafés in Nederland

Drie hoeraatjes voor alle katten wereldwijd, want het is vandaag Internationale Kattendag. Wil jij deze dag vieren in het gezelschap van poezenbeesten, maar heb je thuis geen exemplaar dat kroelend tegen je aankruipt? In deze cafés kun je knuffelen met leuke snorrebaarden.

Lees ook: Winnen: kaartjes voor kattenfilm Kedi

 1. Kopjes – Amsterdam
  Het eerste kattencafé van Nederland, geopend in 2015. Voor 3 euro mag je kroelen met zeven katten, geselecteerd uit twee Amsterdamse asielen. Wil jij een catuccino proberen? Van tevoren reserveren is handig, want er kunnen maar twintig gasten tegelijk in.
 2. Poeslief – Groningen
  Hier kun je niet alleen kroelen met katten onder het genot van een hapje en drankje, er worden ook superveel toffe activiteiten georganiseerd. Wat dacht je van een Poeslief pizza party, kattenbingo of workshop ‘klei je eigen kat’?
 3. Kat & Schotel – Goes
  Sinds mei 2017 heeft ook Zeeland z’n eerste kattencafé. Hier kun je terecht voor een kop koffie, gebakje of lunch. Bij de ingang betaal je 2,50 euro kattentax. Trouwe bezoekers kunnen stempels verzamelen en sparen voor speciale aanbiedingen.
 4. Katdeau – Hengelo
  Gek op katten, maar ben je allergisch? Dan kun je bij Katdeau terecht. Hier lopen uitsluitend Sphynx-katten rond – je weet wel, de naakte exemplaren. Daarnaast is het ook een cadeauwinkel.
 5. Jippies Kattencafé – Haarlem
  Dit café is tot stand gekomen via crowdfunding. Eigenaren Maureen en Stefan hanteren het principe don’t shop, just adopt en hebben als doel de doorstroom voor de katten uit asiels en tehuizen te bespoedigen.
 6. Poespas – Leeuwarden
  Boefje, Yara en Tommy zitten al op je te wachten! Naast eten en drinken kun je bij Poespas ook terecht voor cat goodies zoals sieraden en kaarsenhouders.
 7. Ditjes & Katjes – Den Haag
  In Ditjes & Katjes lopen zes poezenbeesten uit het asiel rond die maar al te graag op je schoot kruipen. Geniet ondertussen van een kopje koffie, lunch of een borrel.
 8. Pebbles Kitty Cat Café – Rotterdam
  Bij Pebbles staat het welzijn van de acht katten – speciaal op hun karakter geselecteerd – overduidelijk voorop. Hebben ze even geen zin? Dan kunnen ze zich terugtrekken in een eigen ruimte. Voor 3,50 euro ‘kattenbelasting’ mag je zo lang binnen blijven als je wilt.
 9. Mispoes – Den Bosch
  Toen oprichtster Marloes in Thailand een kattencafé tegenkwam, was ze verkocht. Sinds 2016 heeft ze haar eigen poezenparadijs. Ze is niet alleen gek op katten, maar ook op vintage. Daarom is bijna alles in Mispoes te koop, waaronder een aantal exclusieve items. Ook voor kattenvoer en -speeltjes kun je hier terecht. Voor drie euro mag je twee uur naar binnen.
 10. Coco Cats & Coffee – Amersfoort
  De vriendinnen Sharon en Celine dromen van een eigen kattencafé. Hun doel: bijdragen aan het bevorderen van de doorstroom in asielen en bewustwording creëren over de gevolgen van het nemen van een kat als huisdier. De vrouwen zijn via crowdfunding een actie gestart, maar hebben hun doelbedrag nog niet gehaald. Via deze link kun je ze steunen.

NIEUW: al onze huishoudtips handig op een pagina: www.facebook.com/flairathome