Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarschijnlijk sneller dan je denkt: hoe vaak moet je je pyjama nu eigenlijk écht wassen?

Waarschijnlijk sneller dan je denkt: hoe vaak moet je je pyjama nu eigenlijk écht wassen?

Waarschijnlijk sneller dan je denkt: hoe vaak moet je je pyjama nu eigenlijk écht wassen?

Al meer dan een jaar zijn we aan huis gekluisterd en werken we voor het overgrote deel thuis. Om de rust en regelmaat er voor jezelf in te houden, is het natuurlijk wel zo lekker om ’s ochtends gewoon onder de douche te springen, je op te maken en aan te kleden, maar… geef toe. Hóé lekker is het om soms de hele dag in je pyjama rond te waggelen, als je tóch nergens heen hoeft? Grote kans dat ook jij één favo setje in de kast hebt liggen, die je het liefst draagt tijdens zo’n pyjama-dag. Maar hoe vaak kun je die outfit eigenlijk dragen tot je ‘m weer moet wassen?

Bizarre resultaten

Het is je vast weleens overkomen: ’s ochtends uit bed stappen met je pyjama aan en ’s avonds weer onder de wol kruipen in diezelfde outfit. Dat het setje soms in de was moet, kan er nog weleens bij in schieten. Het goede nieuws is dat je niet de enige bent die weleens vergeet om een pyjama op tijd te wassen. Uit Brits onderzoek blijkt dat mannen ‘m gemiddeld na dertien keer dragen pas in de wasmand gooien, terwijl vrouwen zelfs zo’n zeventien (!) keer dezelfde pyjama aan hebben. Pas als-ie begint te stinken, wassen de 2.500 deelnemers van het onderzoek de kledingstukken.

Vaker dan je denkt

Dat beide uitkomsten nogal opmerkelijk zijn, hoeven we je niet te vertellen. Je draagt een trui of T-shirt toch ook niet zo vaak achter elkaar tot je ‘m in de was gooit? Je zou je pyjama dan ook een stuk vaker moeten wassen dan je waarschijnlijk verwacht. Tijdens je nachtrust zweet je immers ook en verlies je heel wat huidcellen. Als die in je pyjama terecht komen en blijven hangen, is dat niet bepaald eh, fris te noemen. Sterker nog, het kan één groot bacteriefeest opleveren en dat kan weer leiden tot infecties en ontstekingen. Niet alleen bij jou, maar óók bij degene die naast je ligt.

Lees ook
Dit doe jij vast niet: zó vaak hoor je je winterjas te wassen en zó kun je dat het beste doen

Hoe vaak moet je je pyjama wassen?

Hoe vaak moet je je pyjama dan wassen, vraag je je waarschijnlijk af. Net als je beha zou je ‘m na vier keer dragen toch echt in de wasmachine moeten gooien. Het liefst tussen de veertig en zestig graden, dan weet je zeker dat je ‘m naderhand weer schoon van het wasrek haalt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health | Beeld: Getty Images