Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoe vaak moet je huishoudelijk linnengoed nou écht wassen?

Hoe vaak moet je huishoudelijk linnengoed nou écht wassen?

Hoe vaak moet je huishoudelijk linnengoed nou écht wassen?

Het beddengoed verschonen, de gordijnen schoonmaken en de theedoeken wassen: allemaal klusjes die vaak net iets te veel tijd in beslag nemen en waar je vaak vrij weinig zin in hebt. Toch moet het uiteindelijk allemaal gebeuren. De grote vraag luidt alleen: hoe vaak nou eigenlijk?

Lees ook: Je beddengoed opbergen doe je zo!

De één verschoont het beddengoed eens per week, de ander laat het een week langer zitten. Wanneer het aankomt op het verschonen van het huishoudelijk linnengoed, zijn er niet per se regels vastgesteld. Toch zijn er een paar richtlijnen waar je je aan kunt houden. Want hoewel je het misschien niet altijd met het blote oog ziet, zijn onder andere je beddengoed en handdoeken vaak een stuk viezer dan je zou denken.

Bacteriën

Doordat je ’s nachts flink aan het zweten bent, nestelen allerlei bacteriën zich in je beddengoed. Voor bijvoorbeeld je handdoeken geldt dat je dode huidcellen er vaak in blijven zitten, waardoor ook deze al snel een bron van bacteriën worden. En wanneer je na het snijden van kip je handen hebt gewassen, blijft er ook in een theedoek het een en ander achter.

Tips en tricks

Niet bepaald een overbodige luxe om je huishoudelijke dingen dus regelmatig te wassen. Maar hoe weet je nou hoe vaak en op welke temperatuur je iets precies moet wassen om de bacteriën te doden. Expert Home Tips geeft je een aantal tips, waardoor jij voortaan precies weet wanneer het weer tijd is voor een wasbeurt. Doe er dus je voordeel mee!

Theedoeken: dagelijks op 60 graden

Vaatdoek: Elke dag een uur late weken in warm water met zeep

Beddengoed: 1x per week wassen op 60 graden

Kussen: 1x in de drie maanden

Handdoeken: Dagelijks

Handdoekjes: Om de twee dagen

Douchegordijn: 1x in de maand

Douchemat: 1x per week op een hoge temperatuur

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Daily Mail