Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wauw: zó vaak (lees: héél vaak) moet je je kussensloop dus echt wassen

Wauw: zó vaak (lees: héél vaak) moet je je kussensloop dus echt wassen

Thuis & wonen
Wauw: zó vaak (lees: héél vaak) moet je je kussensloop dus echt wassen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is dus veel vaker dan je denkt. Net als dat je je beddengoed vaker zou moeten wassen dan je waarschijnlijk denkt of doet, moet je je kussensloop nóg veel vaker in de wasmachine gooien. Dit is hoe vaak je ‘m écht zou moeten verschonen.

Kussensloop wassen

Je ligt elke nacht, de hele nacht op je kussen(sloop). Je haar en huid natuurlijk ook, en dat is nou precies wat de stoffen hoes vies kan maken. Bacteriën, vanuit je haar en huid, vinden het namelijk heerlijk om zich te nestelen op je kussensloop. En als je nou elke nacht op dezelfde ligt, kunnen die viezigheden zich weer afzetten op jouw huid. Dit kan weer resulteren in meer mee-eters, acne en een vettige huid. En dat wil je natuurlijk niet.

Schone kussenslopen

Hoe schoon je kussensloop misschien nog oogt, is het zoveel beter als je ‘m wat vaker in de was gooit. Niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor de hygiëne. Houd je vast: het is het beste om je kussensloop twee à drie keer per week te wassen. Dat lijkt misschien veel, maar het is écht beter voor je. Zo voorkom je in ieder geval dat je huid, haar én sloop niet bedolven zitten onder de bacteriën.

Haarwasdag

Vind je het lastig om er elke keer aan te denken je kussensloop te moeten wassen? Snappen we helemaal. Onze tip: verschoon je sloop op de dag dat je je haar gaat wassen. Stel: je wast je haar ’s avonds, dan kun je daarna lekker op een schoon kussen, met schoon haar in slaap vallen. Daarnaast kun je jezelf ook voorhouden: om de dag of om de twee dagen wassen.

Lees ook
Dít is wat er met je huid gebeurt als je je beddengoed te weinig wast

Kussens

Last but not least: was je kussens. Ook dit is erg belangrijk, want je kunt wel schone kussenslopen hebben, maar bacteriën kunnen nog steeds op of in je kussen zélf gaan zitten. Dit wil je natuurlijk ook voorkomen. Was daarom ongeveer twee keer per jaar je hoofdkussen(s) uit. Check wel even het labeltje, om te kijken of je kussen ertegen bestand is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee