Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoe marineer ik vlees?

Hoe marineer ik vlees?

Thuis & wonen
Hoe marineer ik vlees?

Wil je een lekker stuk vlees of kip bereiden? Maak een marinade! Door te marineren geef je kip, varkens- of rundvlees heel veel extra smaak. 

Marineren, zo doe je dat

Goed om te weten: hoe langer je iets marineert, des te lekkerder het is! Je kunt het vlees een nachtje in de marinade laten rusten, in de koelkast. Haal het er een uur voor het bakken weer uit.

  • Neem een zip-lockzakje
  • Vul het zakje met het vlees
  • Voeg de voorbereide marinade toe
  • Pers de lucht uit het zakje en sluit het
  • Masseer het vlees totdat de marinade alles bedekt
  • Laat het afkoelen of intrekken zolang als jij nodig vindt

 

Je kunt natuurlijk ook een kom gebruiken en die afdekken met folie. Succes met marineren, en bon appétit!

Lees ook: Au bain marie, hoe doe je dat?

Shoppen is altijd een goed idee