Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ex-soapies: hoe is het nu met déze voormalige ‘GTST’-acteurs?

Ex-soapies: hoe is het nu met déze voormalige ‘GTST’-acteurs?

Ex-soapies: hoe is het nu met déze voormalige ‘GTST’-acteurs?

Is er leven na ‘GTST’? We beantwoorden die vraag aan de hand van negen acteurs die vroeger een rol speelden in de soap. Hoe is het nu met hen? En wat hebben ze na de soap allemaal nog gedaan?

1. Wilbert Gieske – Robert Alberts

Na achttien jaar trouwe dienst stopt Wilbert Gieske (Robert Alberts) in 2008 met GTST. In 2015 keert hij nog kort terug in de soap. Sinds zijn vertrek uit Meerdijk lijkt Gieske een liefde voor de Sint opgebouwd te hebben, zo blijkt bijvoorbeeld uit een hele rits Club van Sinterklaas-films, met als meest recente titel Waar is het Grote Boek van Sinterklaas?.

2. Inge Ipenburg – Martine Hafkamp

Martine Hafkamp (gespeeld door Inge Ipenburg) was onze eerste Nederlandse soapbitch. Gelukkig is het afscheid van Martine nooit definitief. Door de jaren heen komt ze regelmatig terug naar Meerdijk. Toch doet Ipenburg nog veel meer. We noemen bijvoorbeeld Celblok H en Westenwind. Voor ons is en blijft ze echter altijd De Mol van 2007.

3. Isa Hoes – Myriam van der Pol

Laten we meteen maar doorgaan met een andere Celblok H-actrice: Isa Hoes. Het begon voor Hoes ook allemaal in GTST, waarin zij de rol van Myriam van der Pol vertolkte. Je weet wel, die lieve barvrouw van De Cactus, met dat enorm malle haar. Andere rollen op haar cv speelde ze onder meer in Rozengeur & Wodka Lime en All stars: De serie.

De tekst gaat verder onder de foto.

4. Christophe Haddad – Nick Sanders

Wat waren we verdrietig toen Christophe Haddad zijn rol van Nick Sanders aan de wilgen hing… Hij was toch een veel leukere bad guy dan zijn vader Ludo Sanders? Maar goed, gelukkig kunnen we hem nog zien in de Belgische serie Thuis. Daarvoor schakel je dagelijks om 20:10 uur in op de zender ÉÉN. Voor Haddad geldt dus in ieder geval: eens een soapie, altijd een soapie.

5. Jimmy Geduld – Arthur Peters

Ook Jimmy Geduld (Arthur Peters) is nog niet helemaal verdwenen van de buis. Nadat hij in 2005 een halfjaar in een afkickkliniek verbleef om van zijn cocaïneverslaving af te komen, richtte hij zijn eigen bedrijf op dat bemiddelt in verslavingsproblematiek. In die hoedanigheid zag je hem bijvoorbeeld ook voorbij komen in de eerste twee seizoenen van Verslaafd! van Peter van der Vorst.

6. Sabine Koning – Anita Dendermonde

Dat niet elke oud-GTST-ster op tv te zien blijft, bewijst Sabine Koning. Zij speelde zeventien jaar lang de rol van Anita Dendermonde. Gelukkig had haar vertrek een positieve reden. Ze verhuisde met haar toenmalige liefde naar Los Angeles. Helaas hield de relatie geen stand. Eenmaal terug in Nederland koos Koning voor een ander tof beroep: ze werkt tegenwoordig in een hondentrimsalon.

De tekst gaat verder onder de foto. 

7. Paul Groot – Stan Nijholt

Kunnen jullie je Stan Nijholt (gespeeld door Paul Groot) uit Goede Tijden, Slechte Tijden nog herinneren? Deze toyboy van Laura Selmhorst was drie jaar lang in de soap te zien. Toen hij wat nieuws wilde proberen, besloot Groot tekstschrijver te worden voor Dit was het nieuws en verschillende cabaretiers. Bij het grote publiek is Groot echter natuurlijk vooral bekend van Koefnoen.

8. Martin van Steijn – Mickey Lammers

Nog even een golden oldie: Martin van Steijn, oftewel Mickey Lammers. Deze journalist leerde de kneepjes van het vak van Janine Elschot. In tegenstelling tot Janine is Mickey echter niet meer woonachtig in Meerdijk. Net als Paul Groot werkt Van Steijn inmiddels als schrijver, bijvoorbeeld voor de Videoland-serie Suspects.

Lees ook
Opnames ‘GTST’ binnenkort hervat: zo anders gaat de soap eruitzien na de zomerstop

9. Angela Schijf – Kim Verduyn

Angela Schijf speelt de hoofdrol in Meisje van Plezier, te zien op Videoland en RTL. Nog niet bekend met de serie? Grote kans dat je Angela Schijf toch echt wel kent, misschien wel uit Flikken Maastricht of anders toch zeker wel als Kim Verduyn uit GTST.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: RTL, Superguide