Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > H&M werkt aan collectie met kunstenaar Alex Katz!

H&M werkt aan collectie met kunstenaar Alex Katz!

H&M werkt aan collectie met kunstenaar Alex Katz!

Winkelketen H&M blijft ons maar verrassen. Zo sprong we eerder al een gat in de lucht toen de samenwerking met Kenzo onthuld werd, en kunnen we niet wachten tot die collectie in de winkels ligt. En nu is onze favoriete budgetketen alweer een bijzondere samenwerking aangegaan!

89 jaartjes jong
H&M heeft met niemand minder dan Alex Katz de handen ineen geslagen. De kunstenaar draait al heel wat jaartjes mee in de kunstwereld, want hij heeft de indrukwekkende leeftijd van 89 jaar. Ondanks zijn leeftijd is hij nog volop aan het werk. De Amerikaanse kunstenaar schildert voornamelijk portretten van mensen met monochrome achtergronden, en zijn grote inspiratiebron is niemand minder dan Andy Warhol. Zijn werken staan bekend om de serene kalmte die ze uitstralen.

H&M x Alex Katz collectie
In samenwerking met H&M brengt Katz nu een grote collectie uit, voor vrouwen, mannen én zelfs voor H&M Home. In de Amerikaanse Vogue vertelt de kunstenaar over de bijzondere collectie met H&M: “De samenwerking met H&M heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het is heel leuk om mijn kunst toegankelijker te maken voor meer mensen.”

Vanaf 1 december ligt de collectie van Alex Katz x H&M in de winkels. Wij zijn héél benieuwd!

Bron: Vogue

Lees ook: