Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Video: dít is ‘s werelds populairste liedje en dat had je niet verwacht!

Video: dít is ‘s werelds populairste liedje en dat had je niet verwacht!

Video: dít is ‘s werelds populairste liedje en dat had je niet verwacht!

Denk eens aan de meest afgespeelde liedjes in je iTunes bibliotheek. Grote kans dat namen als Beyoncé, Rihanna en Justin Bieber ertussen staan. Je zou dan ook denken dat een van deze grote namen toch wel boven aan de lijst met populaire muziek wereldwijd zou staan, maar niets is minder waar!

Giphy

Gouwe ouwe
Ook andere goeie suggesties die waarschijnlijk je hoofd te binnen schieten zijn The Beatles of Queen, maar zelfs deze gouwe ouwe bands zijn niet het meest populair momenteel. Maar welk liedje het wel is, zal je verrassen.

Disney
Dit nieuws maakt alle Disney fans een dansje van geluk doen, want het meest populaire liedje anno 2016 is Disney’s It’s A Small World. Het liedje uit de gelijknamige attractie in Disneyland blijkt ongeveer vijftig miljoen keer afgespeeld. Dit is meer dan ieder liedje in de geschiedenis!

Onderzoek
Youtube-kanaal This Exists deed onderzoek naar het meest gedraaide liedje, toen zij per toeval ontdekte dat het nummer Torn van Natalie Imbruglia 75 keer per dag wordt afgespeeld op de Australische radio. Dit maakte hen erg nieuwsgierig naar wat dan het meest gedraaide liedje wereldwijd zou zijn, en de aanleiding voor hun onderzoek was geboren. Bekijk de video hieronder!

Lees ook: