Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pannenkoekenplant, move over! Dít wordt de kamerplant van 2019

Pannenkoekenplant, move over! Dít wordt de kamerplant van 2019

Thuis & wonen
Pannenkoekenplant, move over! Dít wordt de kamerplant van 2019

Tegenwoordig heeft zo’n beetje de hele wereld een ‘hippe’ pannenkoekenplant in huis. Zin in iets nieuws? Misschien is dé kamerplant van 2019 wel iets voor jou. En het leukste: hij is nog gratis ook.

Lees ook
Dit doen wij ons hele avocado-etende leven al verkeerd

Groene vingers in actie

Deze kamerplant maak je namelijk helemaal zelf! We hebben het over de avocadoplant, want wist je al dat je met de pit van een avocado zelf een prachtige plant kunt laten groeien? Het duurt wel héél lang voordat je je eigen avocado’s kunt plukken, want pas na een jaar of zeven zal er een avocado aan gaan groeien. Maar treur niet: de plant ziet er zelf al ontzettend leuk uit.

Niet weggooien

De avocado is een ontzettend populair product, dus is de kans groot dat je er wel een thuis hebt liggen. Wacht dan dus even met het weggooien van de pit. Verder heb je nog een glas water en wat satéprikkers nodig.

Zó kweek je heel makkelijk je eigen avocadoplant:

Stap 1
Let goed op wanneer je de avocado opensnijdt en haal de pit er zorgvuldig uit. De pit mag niet door het mes beschadigd worden, want dan groeit-ie niet goed meer. Maak ‘m daarna goed schoon.

Stap 2
Prik 2 satéprikkers op ongeveer de helft door de pit heen, zodat je uiteindelijk vier uitstekende stokjes hebt. Zo kun je de pit op het glas water laten balanceren. Als je ze er lastig in krijgt, kun je ook vier cocktailprikkers er een klein stukje in prikken.

Stap 3
Vul een glas water en hang de pit met de stokjes op de rand van het glas. Er moet zoveel water in het glas zitten dat de pit ongeveer twee centimeter onder water staat.

Stap 4
De avocadopit heeft nu veel zonlicht nodig om te kunnen groeien, dus plaats het glas op een zonnige en warme plek.

Stap 5
Probeer het water om de dag ongeveer te verversen, maar zorg er altijd voor dat de pit twee centimeter onder water ligt. En dan is het wachten daar. Na zo’n twee à drie weken zal de pit openbarsten en zullen er enkele dagen later wortels uit gaan groeien.

Stap 6
Wanneer de wortels zo’n vijf à tien centimeter lang zijn, is het tijd om de pit te gaan verplaatsen naar een pot met potgrond. Zorg dat de pot ruim genoeg is, want de pit heeft ruimte nodig om te groeien. Kies daarom voor een pot met een doorsnede van minstens vijftien centimeter. Het duurt even, maar uiteindelijk zal er een mooie plant uit groeien.

Stap 7
De avocadoplant groeit het best op een zonnige plek én in vochtige grond. Geef ‘m dus geregeld water. Gele bladeren geven aan dat er te veel water is. Maar wanneer ze bruin kleuren, is de plant juist uitgedroogd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I’ve got a lov-ely bunch of avocado plants, there they are growing in a row 🥑 (Image: @nelplant)

Een bericht gedeeld door I Plant Even (@iplanteven) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

My avocadoplant 🥑🌱 Hur fin är inte avocadoplantan som min syster transporterade hit från Tyskland? Bläddrar ni så ser ni hur den såg ut under färden på väg hit😆 min syster har alltså rotat denna själv eller vad man säger och hon var rädd att jag skulle ha ihjäl den när hon åkte hem. Men titta så fin den är😍 den lever och gror som aldrig förr💃 Ha en trevlig helg allesammans❤ #avocado #avocadoplant . . . . #mitthem #inredning #interior #interiordesign #inredningsdesign #inredningsdetaljer #inredningsinspiration #design #heminredning #inspo #inspiration #skandinaviskehjem #nordiskdesign #frutanem #tatjanainspo #lykkeliteninspo #your_interior_inspiration #inspotoyourhome #lp_interior_inspiration #interior4inspo #vardagsrum #skönahem #allrum #mynordicroom #interiorbyfrida_ #homeby_veronica #idasinredning #marmor

Een bericht gedeeld door Interior & lifestyle 🎀 (@lindell.malin) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee