Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hilarisch! Deze moderne kerststal is perfect voor hipsters

Hilarisch! Deze moderne kerststal is perfect voor hipsters

Hilarisch! Deze moderne kerststal is perfect voor hipsters

Lieten we laatst nog zien hoe de ‘Harry Potter’-reeks eruit zou zien als het was opgenomen in 2016, nu komt een Amerikaans bedrijf met een nog grappigere vergelijking. Wat als Jezus geboren werd in 2016?

Bij Modern Nativity weten ze het zeker: als Jezus in 2016 zou zijn geboren, dan zou de traditionele kerststal er heel anders uitzien. En dus stelden ze zelf een kerststal samen. Maak je klaar voor… hipster-Jezus.

Selfietijd
Aangezien een pasgeboren baby in 2016 aan de wereld zou worden voorgesteld via een berichtje op social media, is dat dus ook het vertrekpunt voor de vernieuwde versie van de kerststal. De makers van de Hipster Nativity Set ontwierpen een bijdetijdse Jozef en Maria – inclusief man bun en koffie to go – die gretig poseren voor een selfie met de kleine Jezus. En bespeuren we daar een duck face bij Maria? Ook een fijn detail: de kerststal is anno 2016 uitgerust met zonnepanelen. Wel zo milieuvriendelijk.

Jong en wijs
Maar het gaat nog verder, want ook de drie Wijzen kregen een volledige make-over. Geen oude mannen met lange gewaden, maar jonge kerels in coole looks (denk: beanie, bretels en een strak gestylede hipstersnor) die aankomen op een Segway. O ja, en de geschenken (goud, wierook en mirre) zijn natuurlijk besteld via Amazon. Serieus, wie verzint dit?

#nofilter
Het zou natuurlijk geen moderne geboorte zijn als niemand het op Instagram zou zetten. Gelukkig neemt de jonge herder dat voor zijn rekening… #babyjezus #nofilter. Anno 2016 worden ook de dieren beter verzorgd, zoals de biologische koe die glutenvrij voer krijgt.

Even sparen
Wie geïnteresseerd is in de moderne kerststal, kan ‘mkopen via de website van Modern Nativity. Hij kost echter wel € 123 en de verzendingskosten naar Europa worden geschat op € 75. Oef. Misschien een leuk idee voor een DIY-projectje?

Lees ook: