Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hierom zou je geen kaarsjes op een verjaardagstaart moeten uitblazen

Hierom zou je geen kaarsjes op een verjaardagstaart moeten uitblazen

Hierom zou je geen kaarsjes op een verjaardagstaart moeten uitblazen

Als je weer een jaar ouder bent geworden, hoort het erbij: een verjaardagstaart met het aantal kaarsjes dat je leeftijd aangeeft. Wat je leeftijd ook is, het blijft leuk om te proberen die kaarsjes in één adem uit te blazen. Of dat ook zo hygiënisch is, blijkt een tweede. Volgens onderzoekers zorg je er namelijk voor dat het aantal bacteriën flink toeneemt.

Lees ook: Deze gewéldige unicorn bubble bar maakt van elk bad een feestje

Voordat de cadeaus mogen worden uitgepakt, komen de nodige verjaardagsliedjes voorbij waarna de kaarsen op de taart uitgeblazen mogen worden. Dan pas mag de taart aangesneden worden, maar geheel zonder bacteriën is deze na het uitblazen niet. Een onderzoeksteam van Clemson University in South Carolina wist namelijk te bewijzen dat het aantal bacteriën op de taart met 1400 procent toeneemt.

Wanneer je je best doet om de kaarsjes in één keer uit te blazen, belanden micro-organismen uit het ademhalingsstelsel op de taart. Hoewel het niet heel hygiënisch is, zou het niet schadelijk zijn voor je gezondheid. “Zelfs als je 100.000 keer van een taart eet waarbij kaarsjes uitgeblazen zijn, is de kans klein dat je ziek zal worden”, legt een van de onderzoekers uit. “Anders hadden we allang epidimieën opgemerkt na verjaardagen.”

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!