Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom het je nóóit zal lukken de nooduitgang in een vliegtuig te openen

Waarom het je nóóit zal lukken de nooduitgang in een vliegtuig te openen

Waarom het je nóóit zal lukken de nooduitgang in een vliegtuig te openen

Weleens naast de nooduitgang in het vliegtuig gezeten? Dan is de gedachte om de deur open te maken vast door je hoofd geschoten. Gewoon om te zien wat er gebeurt. Weet dat het je never nooit zal lukken tijdens de vlucht. En dit is de reden. 

Lees ook: 4 dingen die je kunt doen tegen oorpijn tijdens het vliegen

Onmogelijk

Het is tijdens een vlucht simpelweg onmogelijk om op hoge hoogte op eigen kracht de nooduitgang te openen. Door de enorme buitendruk die op het vliegtuig staat, heb je daarvoor de kracht van zo’n honderd bodybuilders nodig! Het drukverschil tussen de binnenkant van het vliegtuig en de lucht erbuiten is veel te groot.

Hoe dan wel? 

Mocht het, in geval van nood, nodig zijn om de nooduitgangen te openen, dan zal de piloot eerst een noodlanding inzetten. Hierbij wordt geprobeerd om zo snel mogelijk te dalen zodat er minder druk op het vliegtuig komt. Ook zal de druk in de cabine worden verlaagd. Pas dan kan de deur worden geopend.

Gevaarlijk

Nu je dit weet, hoef je het dus ook niet te proberen. Behalve dat het je een flinke en een gevangenisstraf kan kosten, is het ook gevaarlijk. Mocht er iets kapot gaan aan de deur, dan kan er in een razend tempo decompressie ontstaan, dat zorgt voor een hels lawaai en waardoor koude lucht van buiten het vliegtuig in stroomt…

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!

Bron: Travel and Leisure