Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het Noorderlicht bekijken doe je het beste op deze 5 plekken

Het Noorderlicht bekijken doe je het beste op deze 5 plekken

Het Noorderlicht bekijken doe je het beste op deze 5 plekken

Het Noorderlicht bekijken staat niet voor niets op de bucketlist van vele koppels. Dit bijzondere natuurfenomeen moet je óóit eens meegemaakt hebben als je gek bent op reizen. Maar wat zijn de beste bestemmingen? Wij vertellen je waar je (met een beetje geluk) het Noorderlicht kunt zien.

Lees ook: Dit wil je: in deze iglo’s kun je dineren met uitzicht op de Tower Bridge

 1. Kakslauttanen (Finland)
  Hoe tof: het Noorderlicht bekijken doe je in Kakslauttanen vanuit een iglo (!). Het schijnt dat je hier de beste kans hebt om dit bijzondere natuurverschijnsel te aanschouwen, aangezien de lucht hier het minst vervuild is door ander licht.
 2. Spitsbergen (Noorwegen)
  Spitsbergen ligt in het noorden van Noorwegen en mede daarom is het zo’n populaire bestemming. Hoe meer je naar het noorden gaat, hoe groter de kans dat je het Noorderlicht ziet.
 3. Kiruna (Zweden)
  Anderen verkiezen het Zweedse Kiruna om het Noorderlicht te bekijken. In Kiruna is ontzettend veel te doen en je kunt er in een heus ijshotel overnachten voor de échte experience.
 4. Reykjavik (IJsland)
  Wie een kleiner budget heeft kan naar Reykjavik gaan. Deze reis is in verhouding betaalbaarder en er zijn verschillende locaties waar je het Noorderlicht kunt zien. Vanuit een hottub bijvoorbeeld!
 5. Yellowknife (Canada)
  Buiten Europa ben je in Canada aan het goede adres om het natuurwonder te aanschouwen. Yellowknife is de place to be. Vergeet niet om een hondensledetocht te doen om je reis compleet te maken.

Onthoud: in de meeste gevallen is de beste reisperiode van begin september tot eind maart.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Skyscanner, Travelvalley en Outdoor Manners | Bron: iStock