Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met je hond of kat lekker in bed slapen? Het is gevaarlijk om met je huisdier het bed te delen

Met je hond of kat lekker in bed slapen? Het is gevaarlijk om met je huisdier het bed te delen

Met je hond of kat lekker in bed slapen? Het is gevaarlijk om met je huisdier het bed te delen

Lig jij wel eens lekker te kroelen met je kat of hond in bed? Of doen jullie zelfs soms een dutje samen? Misschien is dit toch niet zo’n goed idee. Uit onderzoek blijkt dat je behoorlijk ziek kan worden als je met je huisdier in één bed slaapt. 

Slapen met je huisdier

Het is heerlijk knus om samen met je huisdier in bed te gaan liggen. Nodig jij je viervoeter wel eens uit om in bed te kruipen? Het is toch beter om je hond of kat in een eigen mandje of bench te laten slapen. Volgens onderzoek kun je namelijk flink ziek worden van de bacteriën van je huisdieren.

Het Amerikaanse Pupmed deed een groot onderzoek naar de gewoontes van baasjes van huisdieren. Maar liefst 41% van de deelnemers vond het heerlijk om met hun huisdier in bed te slapen. Ze vonden het juist heel gezellig om met hun hond of kat het bed te delen. Sommige mensen sliepen er zelfs beter door!

Lees ook
Geen huisdier thuis? Je kunt naar deze plekken toe om lekker met dieren te knuffelen

Niet hygiënisch

Waarom is het dan zo slecht om met je huisdier in één bed te slapen? Er zitten veel bacteriën in de vacht, op de tong en aan de poten van je viervoeter. Die bacteriën kunnen zich makkelijk verspreiden in een warm bed. Viervoeters worden er zelf niet ziek van, maar baasjes kunnen hier wel last van krijgen. Onder andere Q-koorts, vogelgriep en toxoplasmose zijn ziektes die je als baasje kunt oplopen als je samen slaapt met je huisdier. Toxoplasmose is vooral gevaarlijk voor jonge kinderen. Het is daarom toch slimmer om je huisdier niet uit te nodigen in de slaapkamer. Slaapkamerdeur op slot en laat huisdier lekker in z’n eigen mandje slapen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages