Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘Het Familiediner’ geven EO én moeder Suus (9) ervan langs: ‘Geen goed woord voor over’

Kijkers ‘Het Familiediner’ geven EO én moeder Suus (9) ervan langs: ‘Geen goed woord voor over’

Kijkers ‘Het Familiediner’ geven EO én moeder Suus (9) ervan langs: ‘Geen goed woord voor over’

In ‘Het Familiediner’ doet Bert van Leeuwen (60) al jaren zijn stinkende best om ruzies op te lossen en gezinsleden met elkaar te herenigen. De negenjarige Suus schakelt in de nieuwste aflevering de hulp van de presentator in, om haar moeder Daniëlle en tante Riet weer bij elkaar te krijgen. Dat loopt helaas anders af dan het kleine meisje hoopt, wat voor een hoop onbegrip zorgt bij kijkers.

Ruzie Daniëlle en tante Riet in ‘Het Familiediner’

Zo’n zes jaar geleden gaat het helemaal mis tussen Daniëlle en haar tante Riet. De moeder van Suus zou een opmerking hebben gemaakt over bier, die bij Riet en haar man Jan – die inmiddels overleden is – volledig in het verkeerde keelgat is geschoten. Sindsdien is alle contact verbroken, en blijft het bij “geschreeuw” van Riet en “schuwe reacties” van Daniëlle’s kant wanneer beiden elkaar tegenkomen in bijvoorbeeld de supermarkt.

Vol goede moed

Suus, de negenjarige dochter van Daniëlle, hoopt dat het nog goed kan komen tussen haar moeder en tante Riet. Samen met haar vader zet ze een stap naar Het Familiediner, vol goede moed dat beide partijen in de limousine stappen en met elkaar om tafel gaan. Maar Daniëlle reageert allesbehalve enthousiast wanneer Bert op de stoep staat. Ze vertelt dat het voor haar een afgesloten hoofdstuk is en er te veel gebeurd is om het goed te maken. “Dus je laat je eigen dochter in de kou staan?”, vraagt Van Leeuwen zich af. “Ja, maar ze weet dat ik geen contact meer wil met tante Riet. Dat weet zij.”

Niet ingestapt

Waar Riet er wél voor kiest om op de uitnodiging van Suus in te gaan, blijkt de auto leeg bij de locatie aan te komen wanneer deze bij Daniëlle is langs geweest; de moeder van het negenjarige meisje heeft inderdaad voet bij stuk gehouden en niét naar Het Familiediner gekomen.

‘Meedogenloze moeder’

Suus kan het op dat moment niet drooghouden en schiet vol van teleurstelling. Kijkers van Het Familiediner kunnen zich dan ook moeilijk voorstellen dat de limousine écht leeg is gebleven en hoe Daniëlle dit haar dochter aan kan doen. “Even hè, het kan toch niet zijn dat die moeder van dat meisje niet in de limousine stapt?”, vraagt iemand zich af. Een ander vult aan: “Daniëlle, ‘moeder’ van Suus, is keihard meedogenloos.”

Lees ook
Beau-kijkers diep geraakt door Anna (19) over moeder met corona: ‘Ze is van top tot teen verlamd’

Emotionele chantage

Niet alleen Daniëlle kan rekenen op bakken kritiek van Het Familiediner-kijkers, óók de Evangelische Omroep (EO) krijgt flink wat voor de kiezen. De keuze om zo’n jong meisje in te zetten om een ruzie op te lossen, zou helemaal niet gepast zijn. “Geen goed woord over voor de manier waarop EO een negenjarig kind laat gebruiken om met emotionele chantage een ruzie te lijmen waar ze niets mee te maken heeft”, aldus een boze kijker. “Wat een idiote aflevering”, vindt een ander. “Volgende keer zonder kinderen.”

Heb je de aflevering van ‘Het Familiediner’ gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl, Twitter | Beeld: still