Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het einde van een tijdperk: de KamasutrA-beurs stopt ermee

Het einde van een tijdperk: de KamasutrA-beurs stopt ermee

Thuis & wonen
Het einde van een tijdperk: de KamasutrA-beurs stopt ermee

Voor de nieuwste snufjes op erotisch gebied was het járen lang the place to be: de jaarlijkse Kamasutra-beurs. Liefhebbers en spanningszoekers zullen echter een andere manier moeten vinden om ‘aan hun trekken’ te komen: de beurs wordt dit jaar voor de állerlaatste keer georganiseerd.

Lees ook
Hij vergeet dat hij al eens seks had met zijn Tindermatch, zij zet hem geweldig op zijn plaats

‘De rek is eruit’
“Producten worden tegenwoordig vooral op internet gekocht. De scene is kleiner nu en anders van karakter dan tijdens de beginjaren van KamaSutrA. Dat maakt het voor ons moeilijk om nog origineel te blijven. De rek is er een beetje uit en we vielen in herhaling”, aldus beursmanager Mariska van den Hout.

Nog één keertje dan
Aan de bezoekersaantallen ligt het volgens haar niet. “Die zijn stabiel. Maar voor ons is het tijd om de focus te verleggen naar andere concepten en daarmee opnieuw innovatief te zijn.” De laatste editie vindt plaats van 29 september tot en met 1 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

Vaarwel, Henk & Ingrid
Het einde van de beurs, die in 1999 voor het eerst gehouden werd, is niet alleen een teleurstelling voor bezoekers. Ook voor fervent internetgebruikers is het een domper: op de beurs gemaakte (vaak té hilarische) filmpjes van bezoekers – kennen we Henk en Ingrid nog? – behoren al tijden tot de best bekeken video’s op het web.

We zijn benieuwd wat we van de allerlaatste editie te zien krijgen. Voor nu genieten we nog even van deze oude klassieker: 

Shoppen is altijd een goed idee