Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het delen van je Netflix-account kan wellicht grote gevolgen hebben

Het delen van je Netflix-account kan wellicht grote gevolgen hebben

Het delen van je Netflix-account kan wellicht grote gevolgen hebben

Gebruik jij je Netflix-account ook samen met je vriendin of zus, en kijken je ouders af en toe een filmpje? Hartstikke handig, want zo heb je niet alle kosten en kun je tóch lekker series bingen. Het zou zomaar kunnen dat Netflix daar een stokje voor gaat steken.

Lees ook: Rustmomentje voor moeders: netflixen op de wc

Uit onderzoek van Reuters en Ipsos blijkt dat meer dan één op de vijf Amerikaanse jongeren films en series streamt vanaf het account van iemand anders. Twaalf procent van de oudere gebruikers doet dit.

Duur grapje
Dit ‘account surfen’ is een dure grap voor Netflix, want ze lopen zomaar honderden miljoenen mis. Daarnaast zal volgens analisten de winst een flink stuk dalen: van 31 procent dit jaar, naar 19 procent in hetzelfde kwartaal volgend jaar. ‘Als Netflix van een groei van 30 procent naar slechts 10 procent gaat, dan zullen er absoluut gevolgen zijn,’ zegt fiscaal analist Justin Patterson tegen Reuters.

Netflix staat momenteel toe dat er vier kijkers tegelijk op een account kunnen kijken, maar het zou dus kunnen dat daar verandering in komt. Wat voor maatregelen er getroffen zullen worden weet Netflix CFO David Wells nog niet. ‘We zouden het delen van wachtwoorden kunnen inperken, maar daarmee maak je van al die mensen niet ineens betalende klanten’.

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!