Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hereniging van Koos (94) met broer en 8 zussen ontroert kijkers ‘Love is in the air’

Hereniging van Koos (94) met broer en 8 zussen ontroert kijkers ‘Love is in the air’

Thuis & wonen
Hereniging van Koos (94) met broer en 8 zussen ontroert kijkers ‘Love is in the air’

Gisteravond was het snotteren geblazen bij een nieuwe aflevering van ‘Love is in the air’. Daarin kwam de wens van de in Zuid-Afrika wonende Koos (94) in vervulling; hij wilde nog één keer zijn broer en acht zussen kunnen omhelzen.

Groot gemis

Kort na de Tweede Wereldoorlog vertrokken Koos en zijn vrouw Nelly per boot naar Zuid-Afrika om daar een nieuw leven te beginnen. In een rustige wijk in Kaapstad hebben ze het nu enorm naar hun zin, maar het gemis van hun familie knaagt.

Geluk en verdriet gaan hand-in-hand

Astrid, de jongste zus van Koos, heeft daarom een brief naar de redactie van Love is in the air gestuurd met de vraag of presentator Robert ten Brink alle broers en zussen zou willen herenigen. Dat wilde Robert natuurlijk graag, maar omdat Koos te oud is om nog naar Nederland af te reizen, werden de andere negen familieleden naar Zuid-Afrika gevlogen. Mooi natuurlijk, maar dat het de allerlaatste familiehereniging zal zijn, maakt deze prachtige ontmoeting toch ook een beetje verdrietig.

Tegenstrijdig gevoel

“Je bent blij dat je er naartoe gaat, maar je ziet op tegen de dag dat je weggaat. Dan zie je hem nooit meer in het echt”, vertelde een zus geëmotioneerd tijdens de uitzending. Ook zijn broer Bertus heeft het er duidelijk moeilijk mee. Hij heeft al meerdere keren afscheid genomen. “Dat ga ik nu voor de vierde keer doen.”

Kijkers geraakt door ‘heftige’ aflevering

Kijkers laten op Twitter weten dat ze het een bijzonder mooie, maar ook heftige aflevering vonden. De hereniging heeft bij veel kijkers voor kippenvel gezorgd. “Wat een mooi moment”, laat een kijker weten op Twitter. Verder kunnen de kijkers het bijna niet geloven dat Koos al 94 jaar oud is. Hij ziet er namelijk nog hartstikke fit uit voor z’n leeftijd. “Wat een vitale man” en “Wow, zo wil ik ook wel 94 worden”, klinkt het.

Het moment van de hereniging:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee