Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Grootste bouwval ooit in #HMMIK? ‘Dit is meer een aflevering van ‘Help, mijn vriendin heeft me erin geluisd’

Grootste bouwval ooit in #HMMIK? ‘Dit is meer een aflevering van ‘Help, mijn vriendin heeft me erin geluisd’

Grootste bouwval ooit in #HMMIK? ‘Dit is meer een aflevering van ‘Help, mijn vriendin heeft me erin geluisd’

In ‘Help, Mijn Man Is Klusser’ werden kijkers maandagavond getrakteerd op misschien wel het grootste bouwval ooit in het programma. Irene (52) en Arnold (47) wonen namelijk in een voormalig hotel dat ze willen verbouwen tot een droomhuis voor hun samengestelde gezin met maar liefst zes kinderen. Maar wat iedere andere Nederlander zonder budget vast meteen had vastgesteld – dat dit never nooit in je eentje te realiseren is – gaat er bij het stel níet in.

Klushuis in je maag gesplitst

Of eigenlijk moeten we zeggen bij Irene, die het pand in Gasselternijveen (Drenthe) een aantal jaar geleden kocht voor 130.000 euro na een pijnlijke scheiding. Ze zag hierin de beste en goedkoopste optie, omdat er niet alleen voldoende ruimte was voor haar en haar vier kinderen, maar ook voor haar eigen bedrijf (ze maakt zadels voor paarden). Juist, vriendlief Arnold was ten tijde van de aankoop nog helemaal niet in beeld en heeft dus niet zo zeer gekozen voor dit klushuis, maar wel voor Irene, van wie hij hélemaal hoteldebotel is en nog geen dag alleen weg kan zijn.

John’s scheldkannonade

Presentator en relatietherapeut John Williams schrikt zich niet minder dan de pleuris bij het betreden van het pand, dat een grote, oude, verslonsde puinzooi is en er waarschijnlijk niet veel anders uitziet dan toen het hotel werd opgedoekt. De kassa staat nog in het café, de kamernummers staan nog op de muren en niet werkende wc’s werken nog altijd niet. Om over de dikke laag stof op alles nog maar te zwijgen. Alles is oud, vies en verwaarloosd, en de enige plek waar Arnold in 2017 aan de verbouwing begonnen is, is bij lange na nog niet af. De wel degelijk handige Arnold, die timmerman is, schoot immers al snel – geheel begrijpelijk – in de stress. Waar moest-ie in hemelsnaam beginnen met dit monsterproject?

Verwijten

Hoewel Irene degene was die het een goed idee leek dit bouwval te kopen met nog geen handige klusvriend in beeld, wordt Arnold verweten dat het hem teveel is geworden en dat hij met een grote boog om iedere hamer en schuurmachine heenloopt. Volgens Irene staat Arnold’s klusknop ‘uit’ en daar baalt ze als een stekker van. Haar vent opgeven voor Help, Mijn Man Is Klusser leek haar de enige juiste oplossing.

Twitter can not deal

Overrompeld door het klusteam gaat Arnold dan maar aan de slag, maar stort gedurende de week – waarin een fijne leefruimte gecreëerd wordt voor het gezin – langzaam in. Hij lijkt haast (opnieuw) tegen een burn-out aan te zitten en geeft bij Irene aan “op zijn tandvlees te lopen”. Dat wuift ze echter meteen weg, Arnold moet zich er maar gewoon overheen zetten en de hulp met beide handen aangrijpen. Twitter vindt het niet in de haak en uit fikse kritiek op Irene, die Arnold volgens de kijker alleen maar gebruikt om haar puinhoop leefbaar en mooi te maken.

Lees ook
‘Help, mijn man is John Williams!’ Dít is de vrouw die de RTL-presentator al 18 jaar gelukkig maakt

Reacties

Hoewel de aflevering positief eindigt – er is een prachtige ruimte gecreëerd, er is gratis professionele klushulp aangerukt en Arnold’s eigen ‘klusknop’ staat weer aan, waardoor verkopen niet nodig is – zijn de kijkers van niet te spreken over de vrouw des hotelles. “Dit is meer een aflevering van ‘Help, mijn vrouw heeft me erin geluisd'”, schrijft iemand. Een ander zegt verontwaardigd: “Begrijp ik nou goed dat een alleenstaande vrouw met vier kinderen een krot koopt, vervolgens uit moet rusten in een hotel en die man nu als slappe hap gezien wordt?” Ook is er veel verbazing voor alleen al de aanschaf van het bizarre pand. “Volgens mij is dit het verkeerde programma, dit moet ‘Bouwval Gezocht’ zijn!”, klinkt het in een tweet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

‘Help, Mijn Man is Klusser’, of ‘Bouwval Gezocht’?

Het commentaar op vrouw des bouwvalles:

Bron: RTL | Beeld: Still