Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Help, mijn man is… een creep? Kijkers van klusprogramma in shock na meest bizarre aflevering ooit

Help, mijn man is… een creep? Kijkers van klusprogramma in shock na meest bizarre aflevering ooit

Help, mijn man is… een creep? Kijkers van klusprogramma in shock na meest bizarre aflevering ooit

Toegegeven, wie ‘Help mijn man is klusser’ graag kijkt, is niet vies van een beetje leedvermaak. De doorgaans klunzige mannen zonder pit en boze huisvrouwen zonder grenzen zorgen gegarandeerd voor een uurtje gniffelen, afgetopt met een snufje frustratie en verbazing. In de nieuwste uitzending was dat echter andere koek. David en Brenda uit Castricum spelen de hoofdrol in de volgens kijkers meest bizarre aflevering ooit en dat heeft verrassend genoeg nauwelijks te maken met de staat van hun klushuis.

David en Brenda

David en Brenda zijn al enkele jaren een stel en hebben een dochtertje van vijf en een meisje van pas vier maanden oud. Met de gezinsuitbreiding in aantocht besloten ze vorig jaar hun kleine appartement te verruilen voor een groter optrekje met een tuin. Ze kochten een klushuis dat David vóór hun verhuizing zou verbouwen. Maar toen de coronacrisis uitbrak, besloten ze eerder over te gaan, omdat ze snakten naar meer woonruimte.

Sprakeloos

Eenmaal verhuist, kwam er van klussen niet veel meer terecht en werd leven in een onaf en voor de kinderen zelfs gevaarlijk huis ‘normaal’. Brenda en David slapen al maanden apart: Brenda met de baby in een tweepersoonsbed in de woonkamer, David een verdieping hoger, waar hij zijn slaapkamer mysterieus op slot doet als hij er niet is. De plafonds liggen open, de elektra hangt overal los, ramen zijn afgedekt met zeil en doeken, en je struikelt overal over de spullen en het gereedschap. Brenda is ten einde raad en schakelt John Williams en zijn team in, die sprakeloos zijn als ze arriveren.

Van de pot gerukt

Niet alleen vanwege de leefomstandigheden van het gezin, maar met name de manier waarop Brenda hen binnenlaat. Dat gaat – nadat ze heeft gedaan alsof ze wegging – via de tuin van de buurvrouw, de bosjes en muisstil, om te voorkomen dat David er iets van meekrijgt en ontploft. De man des huizes is overigens gewoon op zijn werk, maar houdt volgens Brenda alles in en rondom zijn huis nauwlettend in de gaten via camera’s en ‘slimme deurbellen’ die hij overal en nergens heeft opgehangen. Brenda durft niet hardop te praten, loopt als een inbreker door haar eigen huis en als David haar toevallig belt wanneer John naast haar staat, gaat ze er meteen vanuit dat hij al iets doorheeft. Ze lijkt gelijk te hebben, want het pakketje dat hij “binnen een half uur” verwachtte en zij van hem moest aannemen, komt vreemd genoeg nooit aan…

Voortvluchtige klusser

Als John bij David’s werk arriveert, staat hij gek genoeg ook al klaar om te vluchten – met zijn jas aan en rugzak al om. John heeft zichzelf nog niet voorgesteld of hij roept al dat “hier niet aan meedoet”, waarna hij zich zo snel als-ie kan uit de voeten maakt. John blijft verbouwereerd achter en waagt samen met Brenda telefonisch nog een poging om met David in gesprek te gaan. Als zij laat weten met de kinderen te vertrekken als hij deze kans niet aangrijpt, komt meneer toch langs voor een gesprek. Hij lijkt bij te draaien en begint met een grote glimlach aan het klusproject, maar de kijker is nog niet overtuigd van zijn oprechtheid.

Vreemde taferelen

We horen David ook geregeld dingen mompelen en zeggen die niet samengaan met wat hij voor de camera laat zien. Hij ontkent gezegd te hebben dat hij niet mee wilde werken en maakt een heel ander verhaal van het pakketjes-mysterie. Ook zegt hij tegen een vriend dat hij straks dan wel in een mooi huis woont, maar niet weet of-ie daar nog wel met Brenda zal zitten. Dat John moet opsodemieteren, nadat de presentator hem probeert te helpen met een plan van aanpak. Dat Brenda allerlei problemen heeft en dat hij daar niet zoveel aan kan doen…

Bijdehand en eigenzinnig

En er gebeuren meer opmerkelijke dingen. Zo haalt David onnodig zijn hele inboedel uit de opslagcontainer omdat hij deze niet wil delen met de productie, die er één doosje wil stallen. Verder heeft-ie praatjes voor tien, kan hij overduidelijk niet goed tegen andere meningen en geeft-ie opvallende cadeautjes aan de klussers.

Heftige confrontatie

Tijdens een confrontatie met Brenda schuift hij de schuld ook subtiel op haar af, want hij kon niet klussen omdat zij niet tegen herrie kon tijdens haar zwangerschap. Als Brenda aangeeft “kotsmisselijk” te zijn, stilvalt en als een bedreigd vogeltje in een hoekje kruipt, vraagt John haar of ze wel eens bang is. Ze geeft toe op haar hoede te zijn en wil weten of David haar stiekem in de gaten houdt. Dan komt de aap uit de mouw. Hij beweert dat er geen opnames gemaakt worden in huis, maar geeft wel toe dat in het verleden zijn vertrouwen meermaals ernstig geschaad is, waardoor hij nu extreem achterdochtig is. Na afloop van de verbouwing beloven de twee hulp te zoeken, al vragen veel kijkers zich af of de extreme problemen in deze ernstig ongezonde relatie nog wel op te lossen zijn.

Lees ook
Iedere aflevering van Ruinerwold-docu komt harder binnen: ‘Deze scène ga ik nooit meer vergeten’

Ook kijkers toe aan hulp

Over therapie gesproken; Twitter lijkt na het zien van deze uitzending ook massaal toe aan een sessie met een professional. Want waar hebben we nou in hemelsnaam naar zitten kijken, Help mijn man is klusser, of een aflevering van Gestalkt?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL | Beeld: Still