Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Help! Dit zijn de foto’s die we niet snel genoeg kunnen untaggen

Help! Dit zijn de foto’s die we niet snel genoeg kunnen untaggen

Help! Dit zijn de foto’s die we niet snel genoeg kunnen untaggen

Hoe je socialemediaprofiel eruitziet, ligt helaas niet alleen aan jezelf. Je online imago mag nog zo keurig zijn, er is altijd iemand die het nodig acht om na elk huisfeestje een foto te posten van jij die met een glazige dronken blik tegen de kamerplant twerkt. Dit zijn de foto’s die je liever niet op het web ziet verschijnen.

De groepsfoto waar iedereen goed op staat… behalve jij

Je vriendin heeft er die avond drie genomen, maar natuurlijk post ze net diegene waar jij met één gesloten oog en een wijd opengesperde mond een hoestbui onder bedwang probeert te houden. Om het helemaal af te maken vraagt je oma bezorgd in de comments of je een beroerte hebt. Lovely.

De foto waarop je aan het zoenen bent op een feestje

Welke partyfotograaf had het onfrisse idee om jouw intieme moment met de wereld te delen? Wat er die avond gebeurde, is tussen jou en Raoul. Of hoe hij ook heette. Randy? René? Het was iets met een ‘r’, maar door de dreunende muziek kon je zijn naam amper verstaan. Na de derde keer ‘Wat?!’ te roepen besloot je gewoon te knikken en te lachen.

via GIPHY

Je oma reageert enthousiast op de foto, met een konijntjes-emoji en een proficiat vanwege je nieuwe geliefde. Vervolgens stuurt ze je ‘Hortensia hoe vaak water per week’, want oma kan niet met de computer werken en denkt dat ze op Google zit.

De kinderfoto die je al lang verloren gewaand had

Je had je ouders nog zo gewaarschuwd dat ze mémé geen computer cadeau mochten doen. Nu wordt je wall ontsierd door je prepuberale, puistige kindertronie, met beugel en slecht passende kleren. ‘Schattig! Je bent nog steeds dezelfde’, schrijft oma. Was dit nu nodig? Sommige foto’s horen thuis in je familie-album, en niet op Facebook. Je crush, je baas, en de jongen die je niet echt kent maar die je hebt toegevoegd voor een groepswerk, hoeven niet geconfronteerd te worden met je al lang vergane emo-fase.

via GIPHY

Wat kan je doen wanneer je ongewild getagd wordt?

Je kan je natuurlijk untaggen, maar daarmee is die gewraakte foto nog niet verwijderd. Een betere oplossing is om de persoon die de foto geplaatst heeft vriendelijk te vragen die weer offline te halen. Of je kan de foto rapporteren bij Facebook, en hopen dat Zuckerberg himself jouw hachje redt.
Je kan jezelf ook troosten met de gedachte dat iedereen al eens een gênant momentje heeft. Bij jou was er alleen een camera bij.
Lees ook: