Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Heerlijk recept: zomerstamppot van veldsla en bospeentjes

Heerlijk recept: zomerstamppot van veldsla en bospeentjes

Thuis & wonen
Heerlijk recept: zomerstamppot van veldsla en bospeentjes

Stamppot staat bekend als een echt winters gerecht, maar gelukkig hoef je je niet te beperken tot de koude maanden om de geprakte aardappelen op tafel te zetten. Je kunt namelijk ook een zomerstamppot maken, met veldsla en bospeentjes, bijvoorbeeld.

Lees ook: Fijn recept: pasta Carbonara met geroosterde bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 bos bospeentjes
  • 400 g saucijsjes, kleine
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 200 g veldsla
  • vloeibare margarine
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Schil de aardappels. Zet ze op met water en wat zout en kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Schil ondertussen de bospeentjes, snijd ze in stukken en kook ze de laatste 10 minuten mee.
  3. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Verwarm de melk en de boter in een steelpan. Giet de aardappels en bospeentjes af en leg ze terug in de nog warme pan. Voeg het botermengsel, de bosuitjes en de veldsla toe en laat van het vuur af met het deksel op de pan een paar minuten staan.
  5. Stamp de stamppot fijn, breng op smaak met zout en peper en serveer met de worstjes.

Bron/beeld: CookLoveShare

Shoppen is altijd een goed idee