Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hebben! Monopoly brengt nieuwe versie speciaal voor valsspelers uit

Hebben! Monopoly brengt nieuwe versie speciaal voor valsspelers uit

Hebben! Monopoly brengt nieuwe versie speciaal voor valsspelers uit

Je broertje die íeder keer weer geld uit de bank jat, of je vader die steevast probeert een straat verder te gaan staan om niet op jouw eigendom terecht te komen… Iedereen kent wel een Monopoly-valsspeler. Speciaal voor die ‘vervelende’ deelnemers brengt spelletjesgigant nu de Monopoly: Cheaters Edition uit.

Lees ook
Racen onderweg: Mario Kart kan snel op je telefoon

Go, cheaters, go!
Het spel is briljant voor hen die zich écht niet aan de regels kunnen houden. De nieuwe versie is er namelijk op gericht om valsspelen aan te moedigen. “We besloten de klanten te geven wat ze wilden”, verklaart Jonathan Berkowitz van Hasbro aan nieuwssite Insider.

Voor de stiekemerds
Het doel van het spel en het spelverloop blijven hetzelfde. In het begin van het spel worden er echter ‘zeurkaarten’ op het spelbord geplaatst. Daarop staan verschillende opdrachten om vals te spelen, zoals ‘geld uit de bank stelen’ of ‘een hotel stelen van een concurrent’. Als je een van die ‘opdrachten’ vervult, word je beloond (in geld of in bezit). Als je betrapt wordt, wacht er een straf. Dat houdt in: óf betalen, óf een enkeltje naar de gevangenis. Wel nieuw: het is het eerste Monopoly=spel waarbij er geen bank of bankier wordt aangewezen. ‘De bank’ wordt bij elke beurt doorgegeven aan de volgende speler.

Op ’t verlanglijstje
Hasbro Benelux bevestigt dat er een nieuwe versie in ontwikkeling is. “Al kan er nog geen datum genoemd worden waarop het spel in de winkels zal liggen.” Uiteraard houden we je op de hoogte. 😉

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld: Twitter