Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Heb je het koud? Dan kun je het best déze thee drinken

Heb je het koud? Dan kun je het best déze thee drinken

Heb je het koud? Dan kun je het best déze thee drinken

Een warme kop thee is natuurlijk het allerlekkerst als het koud is. Maar welke theesoort warmt je nou het meeste op? Daar blijkt namelijk verschil in te zitten. 

De meest verwarmende thee

Elke kop thee, met uitzondering van ijsthee, warmt je natuurlijk even op. Maar er is één soort thee die je extra warm maakt. Uit onderzoek is gebleken dat kaneelthee het beste werkt. Kaneel stimuleert je algehele bloedsomloop. Hierdoor warmt je lichaam van binnenuit op. Dat is natuurlijk fijn nu de koude dagen er écht aankomen. Geen fan van kaneelthee? Ook gember en steranijs hebben een positieve invloed op de bloedsomloop. Je zou dus ook anijs-, sterrenmix- en gemberthee kunnen drinken om het warm te krijgen.

Lees ook
Met dit lekkere drankje val je binnen no-time in een diepe slaap

Oppassen met deze soorten thee

Voor precies deze theesoorten geldt ook een waarschuwing. Dit geldt vooral voor mensen met een hoge bloedruk. In kaneel zit van nature coumarine. Dat is een aromastof die bij hoge inname schade aan de lever kan veroorzaken. Ook kan het de bloedstolling remmen en mogelijk zelfs kankerverwekkend zijn. In anijs zitten van nature allylalkoxybenzenen. Ook dat zijn aromastoffen die bij een hoge inname leverschade en mogelijk kanker kunnen veroorzaken.

Er is geen gevaar als je van deze theesoorten één kop per dag drinkt. Neem gerust een lekker kopje kaneelthee om op te warmen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images