Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Healthy on a budget: 5x gezonde en gemakkelijke recepten met kikkererwten!

Healthy on a budget: 5x gezonde en gemakkelijke recepten met kikkererwten!

Thuis & wonen
Healthy on a budget: 5x gezonde en gemakkelijke recepten met kikkererwten!

Tijd voor wat heerlijke budgetproof receptjes! Gezond eten hoeft namelijk helemaal niet te betekenen dat je allerlei peperdure producten in je winkelmandje moet gooien. Gezond, goedkoop (én makkelijk) kan namelijk zeker ook!

Voldoening
Toegegeven, het heeft iets meer voeten in de aarde dan iedere avond een pan pasta op tafel zetten, en ook het rijden door de McDrive is toch écht minder moeite dan zelf een gerecht in elkaar flansen. Maar dat laatste geeft je zoveel meer voldoening, en ook nog eens veel meer energie.

Keukenkastjes vullen
Door een aantal ‘droge’ producten in te slaan en je keukenkastjes te vullen met potten rijst, pasta, quinoa en (zoete) aardappels, kun je altijd in een handomdraai een lekker maal bereiden. Zélfs met een beperkt budget en een drukke baan. En wat ook zeker niet mag ontbreken in je voorraadkast, zijn kikkererwten. Je kunt ze droog kopen, en vervolgens weken voor je ze op eet. Heb je minder tijd, dan zijn kikkererwten in blik ook prima!

Bron van ijzer
Kikkererwten komen oorspronkelijk uit Noord-Afrika en zijn naast lekker ook nog eens heel goed voor je. Ook kinderen kunnen deze peulvrucht meestal goed waarderen! De erwt, die vaak gebruikt wordt in falafel, zit boordevol ijzer, vezels en proteïnes. Het is een ontzettend veelzijdig product, waar je veel meer mee kunt maken dan een bakje hummus!

Vind je het lastig om er zelf mee de keuken in te duiken, klik dan eens door onderstaande receptjes! Deze 5 gerechten zijn gemaakt met kikkererwten, gezond én niet duur!

Geroosterde bloemkool en kikkererwtensalade, bekijk het recept hier!17fa91c026fa2a9ee15e5683c1d5e77e

Spicy kikkererwtenburger, bekijk het recept hier3e247607af342fc48ee757fd6178d54b

Zoete aardappelsalade, bekijk het recept hierOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kikkererwtenragout voor op brood, bekijk het recept hier563a5954dce437e95aae6c7555ff0dad

Crispy kikkererwten met quinoa, bekijk het recept hier26c592d2cf50d9895bb172ec94521946

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee