Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Havermout met kaneel, kokos en amandelen

Havermout met kaneel, kokos en amandelen

Thuis & wonen
Havermout met kaneel, kokos en amandelen

Lekker voor bij het ontbijt en óók nog eens gezond: havermout. Dit keer lekker met kaneel, kokos en amandelen.

Havermout met kaneel, kokos en amandelen

Recept voor 1 persoon
Tijd: 5 min

Dit heb je allemaal nodig:

  • zakje quaker havermout met kaneel of circa 6 eetlepels havermout
  • 180 ml melk
  • snufje extra kaneel
  • handje amandelen
  • 1 eetlepel gedroogde kokos (geraspt of stukjes)

Zo maak je het:

Doe de havermout met de melk in een pannetje en warm het geheel op. Blijf goed roeren. Zodra het een dik papje is geworden zet je het vuur uit. Je kunt de havermout ook in de magnetron bereiden: doe de melk met de havermout in een bakje. Zet dit circa 1,5 minuut in de magnetron (vol vermogen). Houd het wel in de gaten en roer eventueel tussendoor. na ongeveer 1,5 minuut is de melk opgenomen door de havermout en houd je een dik papje over.

Ondertussen hak je de amandelen fijn. Meng het dikke havermout papje met de amandelen, kokos en een snufje kaneel.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Zie ook andere recepten met havermout:

Shoppen is altijd een goed idee