Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Havermout met gebakken fruit en noten

Havermout met gebakken fruit en noten

Thuis & wonen
Havermout met gebakken fruit en noten

Meestal wordt havermout in een pan op het fornuis gekookt, maar je kunt het ook in de oven bereiden. Voeg er eens een ei, wat fruit en noten aan toe en je hebt een heerlijk recept voor een gezond ontbijt.

Dit heb je nodig:

  • 200 g havermout
  • 20 g fijngehakte amandelen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker (of ½ el stevia)
  • 5,5 dl melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el gesmolten boter plus extra om in te vetten
  • 1 ei
  • 70 g blauwe bessen
  • een ronde bakvorm met een doorsnede van 15 cm, ingevet

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 180°C.

Meng in een grote kom de havermout, de amandelen, het kaneelpoeder en de suiker. Roer in een andere kom de melk, het vanille-extract, de gesmolten boter en het ei door elkaar.

Doe de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer goed door.

Schep de bessen erdoorheen en doe het geheel in de bakvorm. Zet die gedurende 30-45 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de randen goudbruin en krokant zijn. Laat de havermout vóór het serveren een beetje afkoelen.

Dit recept komt uit het boek Havermout van Amy Ruth Finegold €9,95, Becht Lifestyle, Grottmer.nl

Shoppen is altijd een goed idee