Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Havermout met banaan en koekkruiden

Havermout met banaan en koekkruiden

Thuis & wonen
Havermout met banaan en koekkruiden

Ben je geen keukenprinses, maar wil je wel lekker eten? Sofies recepten zijn niet moeilijk te maken en staan zo op tafel. Deze week: havermoutontbijtje met banaan en koekkruiden. 

Havermout met banaan en koekkruiden

Voor 1 persoon
Bereidingstijd: 5 minuten

Dit heb je nodig
* 6 el havermout
* 200 ml (amandel)melk
* 1/4 tl koek- en speculaaskruiden
* 1 banaan
* amandelschaafsel of andere noten

Zo maak je het
In de magnetron
Doe de melk met de havermout in een bakje. Zet dit circa 1,5 minuut in de magnetron (op vol vermogen). Roer tussendoor. Na ongeveer 1,5 minuut is de melk opgenomen door de havermout en houd je een dik papje over.

In de pan
Doe de melk in een pannetje en laat warm worden op laag vuur. Voeg de havermout toe en roer goed door elkaar. Blijf verwarmen tot er een dikke pap ontstaat.

Snijd ondertussen de banaan in plakjes. Voeg de banaan, koekkruiden en het amandelschaafsel (of andere noten) toe aan de havermout. Even mengen en ontbijten maar!

Sofies tip

In de winter ga ik het liefst voor een warm ontbijtje, zoals havermout. Havermout zelf is een beetje vlak qua smaak, maar door fruit en kruiden zoals kaneel en koek- en speculaaskruiden toe te voegen, wordt havermout wat spannender. Daarnaast vult havermout heel goed en ben je lang verzadigd. Als je alle ingrediënten alvast klaarzet op het aanrecht, is je warme havermoutontbijtje zo klaar! Havermout is lekker met banaan, koekkruiden en eventueel wat amandelen. Andere lekkere combinaties zijn: stukjes appel met kaneel, cacao met banaan en hazelnoten of frambozen, blauwe bessen en cacao.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Maak ook:

Shoppen is altijd een goed idee