Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fan van ‘The Notebook’? Zet déze nieuwe Netflix-romcom dan ook maar op je watchlist

Fan van ‘The Notebook’? Zet déze nieuwe Netflix-romcom dan ook maar op je watchlist

Fan van ‘The Notebook’? Zet déze nieuwe Netflix-romcom dan ook maar op je watchlist

‘The Notebook’ is natuurlijk dé zwijmelklassieker der klassiekers. Toch heb je die film waarschijnlijk al duizend keer gezien en zou een nieuw romantisch filmverhaal bést welkom zijn. ‘Have You Ever Seen Fireflies?’, een nieuwe Netflix Original, kan misschien nét even die nieuwe impuls geven aan je romcom-verslaving.

‘Have You Ever Seen Fireflies?’

Netflix heeft net de eerste officiële trailer vrijgegeven en de eerste beelden beloven veel goeds. Kijkers moeten wel even omschakelen: het gaat om een Turkse film, gebaseerd op een toneelstuk uit 1999. Maar goed, als je ook naar een Franse, Italiaanse of Spaanse film kunt kijken, moet dit ook prima te doen zijn toch?

‘The Notebook’-vergelijking

Waarom heeft deze Turkse editie iets weg van The Notebook? Nou, omdat het ook wordt verteld vanuit een oudere vrouw, Gülseren, die terugblikt op haar jeugd, inclusief haar eerste liefde en struggles met het leven.

Jeugd

In de opening van de trailer zien we hoe ze vuurvliegjes bespreekt met haar kleinzoon. “Ze laten zich niet zien”, horen we haar zeggen. “Niet iedereen kan ze zien.” Daarna geven de beelden een kijkje in de jeugd van Gülseren in Istanbul. Een leven vol immense druk en verandering, maar gelukkig is er ook ruimte voor heel wat gelach.

Lees ook
Aftellen! Netflix deelt eerste trailer van héérlijke nieuwe Nederlandse romcom ‘Just Say Yes’

Knipoog

Netflix zelf omschrijft het als: “Het rebelse en oneerbiedige wonderkind worstelt met eenzaamheid, liefde en verlies te midden van politieke tumult en sociale verandering.” Dat klinkt als een serieuzere film dan The Notebook, maar de trailer maakt duidelijk dat de film ook vol zit met humor en met een knipoog gemaakt is. Benieuwd? Have You Ever Seen Fireflies? staat vanaf 9 april op Netflix.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Netflix