Vaak maak je een hartige taart van bladerdeeg maar dit keer hebben we gekozen voor iets anders, namelijk croissantdeeg! Croissantdeeg belegd met crème fraiche, tomaat en rode ui.
Dit heb je nodig
Voor 2/3 personen
Tijd: 20 minuten plus 14-16 minuten in de oven
- 1 blik croissantdeeg
- 100 ml creme fraiche
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 theelepel oregano
- handje geraspte kaas
- 1/4 theelepel chili
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de zaadjes. Snijd de rode ui in ringen. Leg het croissantdeeg op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en verdeel vervolgens lekker wat creme fraiche over het deeg. Ik heb, zoals je ziet, het randje van het deeg een beetje naar binnengevouwen. Maar dit hoeft niet!
Strooi vervolgens een beetje geraspte kaas over het deeg en leg vervolgens de plakjes tomaat en de rode ui op het croissantdeeg. Als laatste even afmaken met de oregano en de chili. Zet het hartige taartje voor circa 14 tot 16 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin is geworden.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.
Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.