Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hartige taart met gehakt en tomaat

Hartige taart met gehakt en tomaat

Thuis & wonen
Hartige taart met gehakt en tomaat

Met de groenten in deze hartige taart kun je eindeloos varieren. Je kunt hem dus zo gezond maken als je zelf wilt. Eet smakelijk!

Hartige taart met gehakt en tomaat

Recept voor 1 hartige taart
Tijd: 20 min. + 30-40 min. in de oven

Dit heb je nodig:

  • 5-6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 200 gr rundergehakt (mager)
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 eieren
  • scheut melk of kookroom
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • handje geraspte kaas
  • 10 cherrytomaatjes
  • evt. mais, courgette, aubergine, prei enzovoort.

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Vervolgens vet je een springvorm in met een beetje olie of boter. Verdeel het bladerdeeg over de springvorm. Ik gebruik zelf een springvorm van 24 centimeter. Ik strooi ook nog een beetje paneermeel over het bladerdeeg, zodat je geen ‘zompige’ bodem krijgt. Snijd vervolgens de paprika en ui in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de groenten toe en de kruiden en bak dit 5 minuten mee. Voeg daarna de tomatenpuree mee en bak dit een minuutje mee. Zet daarna het vuur uit. Meng in een beker of in een kommetje de eieren met een scheut melk/kookroom. Schep het gehakt over het bladerdeeg. Verdeel hier het eimengsel overheen. Halveer de cherrytomaatjes en steek die in de hartige taart. Verdeel een beetje geraspte kaas over de hartige taart. Zet circa 30 tot 40 minuten in de oven. Serveer de hartige taart met een simpele salade van komkommer en tomaat.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Lees ook:

 

 

Shoppen is altijd een goed idee