Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nooit meer een natte bende: dankzij dít simpele trucje voorkom je dat je hartige taart zompig blijft

Nooit meer een natte bende: dankzij dít simpele trucje voorkom je dat je hartige taart zompig blijft

Nooit meer een natte bende: dankzij dít simpele trucje voorkom je dat je hartige taart zompig blijft

Een hartige taart is een perfecte maaltijd voor het avondeten. Je kunt er eindeloos mee variëren en zijn perfect om groenterestjes in te verwerken. Daarnaast is een hartige taart simpel om te maken. Al is er één struikelblok waar veel ‘thuisbakkers’ tegenaan lopen: waarom blijven die dingen vaak zo nat en zompig? Een belangrijkere vraag is natuurlijk: hoe voorkom je dat? Nou, zó.

Hartige taart blijft nat

Het probleem zul je herkennen wanneer je in je taarten vooral champignons of groente gebruikt die veel vocht bevatten, zoals tomaten. Als je na een lange tijd de taart uit de oven haalt, is-ie nog steeds nattig, of blijkt de bodem vochtig, iets waar langer in de oven zetten echt niet altijd tegen helpt. Ir-ri-tant.

Blind bakken

De oplossing blijkt echter simpeler dan je wellicht dacht. Het kan immers helpen om de bodem eerst blind te bakken. Daarmee bedoelen we dat je de bodem alvast bakt (met bijvoorbeeld bakbonen erin) voordat je de vulling erop doet. Toch lost dit niet voor iedereen het probleem op, want een te vochtige vulling kan ook een vooraf gebakken bodem nat maken.

Havermout

Gelukkig is ook daar een handig trucje voor. Allereerst doe je wat hierboven beschreven staat: de bodem van de hartige taart eerst blind bakken. Als dat gedaan is, bedek je de bodem met wat havermout; met twee eetlepels moet je een eind komen. Pas daarna voeg je de vulling toe.

Lees ook
Makkelijker wordt het niet: deze Nutella-taart maak je met slechts twee (!) ingrediënten

Het geheim van de chef

De havermout zal het teveel aan vocht opnemen, waardoor je bodem lekker crispy blijft je je hartige taart nooit meer langer in de oven hoeft te doen dan dat het recept aangeeft. Van de havermout proef je verder niks, dus niemand die doorheeft dat je dit handige foefje hebt toegepast. Het geheim van chef, zullen we maar zeggen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Pexels