Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hartige pannenkoek

Hartige pannenkoek

Thuis & wonen
Hartige pannenkoek

Pannenkoeken met poedersuiker of stroop, lekker! Maar je kunt een pannenkoek ook heel goed vullen met andere ingrediënten zoals bosui en rucola. Door een wat dikkere pannenkoek te maken die je vervolgens vult met lekkere ingrediënten, heb je aan 2 pannenkoeken al gauw genoeg.

Pannenkoek

Dit heb je nodig:

Recept voor 2-3 pannenkoeken
Tijd: 20 min

250 ml melk
1 ei
125 gram bloem
2 bosuien
2 eetlepels creme fraiche
paar plakjes kaas
handje rucola
halve paprika
snufje peper

Zo maak je het:

Snijd de bosui in ringen en de paprika in reepjes/blokjes. Giet een scheutje olie of doe een blokje boter in een pan. Bak vervolgens het bosuitje aan in circa 2 minuten. Ondertussen maak je het pannenkoekenbeslag met de melk, ei en bloem. Meng dit goed door elkaar totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Giet een deel van het beslag over de bosuien (als deze wat zachter zijn geworden). Bak de pannenkoek op een middelhoog vuur totdat de onderkant mooi bruin is en de bovenkant redelijk droog. Keer de pannenkoek om en leg een paar plakjes kaas op de pannenkoek. Bak de pannenkoek nog ongeveer 2 minuten totdat beide kanten mooi bruin zijn. Smeer de pannenkoek in met de crème fraiche. Verdeel wat rucola en paprika over de pannenkoek. Breng het geheel op smaak met een snufje peper. Rol de pannenkoek op en smullen maar!

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee