Wat is er lekkerder in de ochtend dan een verse en warme croissant? Je kunt ze heel makkelijk zelf maken en ze zijn ideaal om te maken met Pasen! In de video zie je Sofie hartige croissants maken. Smullen maar!
Italiaans croissant
Dit heb je nodig:
1 blikje croissantdeeg
mozzarella
pijnboompitten
pesto
Italiaanse kruiden
Ham-kaas croissant
Dit heb je nodig:
1 blik croissantdeeg
plakjes kaas
plakjes ham
ui in ringen
evt. snufje peper
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de mozzarella in plakjes en de ui in ringen.
Leg de plakjes croissantdeeg op een snijplank. Smeer een plakje deeg in met pesto, leg er vervolgens wat mozzarella en pijnboompitten op en maak het af met Italiaanse kruiden. Rol het croissantje op en strooi nog wat italiaanse kruiden over de croissantjes.
Croissantje ham-kaas
Leg een plakje ham en een plakje kaas over het croissantdeeg. Afmaken met een paar uienringen. Rol het croissantje op.
Leg de croissantjes voor circa 15 minuten in de oven.
Ook lekker met:
– zalm en roomkaas
– knakworst en ketchup
– geitenkaas, walnoten en honing
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie