Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Happy (late) worstenbroodjesdag! Probeer dit easy receptje meteen uit

Happy (late) worstenbroodjesdag! Probeer dit easy receptje meteen uit

Thuis & wonen
Happy (late) worstenbroodjesdag! Probeer dit easy receptje meteen uit

24 april was Pig in a Blanket Day, ofwel worstenbroodjesdag. Maar als het worstenbroodjes betreft, is het nooit te laat om een lekker recept te delen, of wel dan?!

De heerlijke broodjes worden vooral in het zuiden van ons land gegeten en daar zijn ze behoorlijk kritisch op het gevulde broodrolletje. Die van de supermarkt zijn bijvoorbeeld not done. Maar zelfgemaakt? Helemaal goed.

Ingrediënten voor 12 worstenbroodjes

  • 400 g bladerdeeg (vers of diepvries)
  • 500 g gehakt
  • 1 eidooier
  • bloem
  • ½ tl chilivlokken
  • peper
  • zout

 Zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng het gehakt met de chilivlokken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Snijd het bladerdeeg in plakjes van 5 x 10 cm. Schep op één helft van elk plakje wat gehakt. Sla er de andere helft over en druk de rand wat aan met een vork.
  4. Bestrijk de worstenbroodjes met eidooier en kruid ze eventueel nog met wat peper. Zet 25 à 30 minuten in de oven. Serveer de worstenbroodjes lauw.
Bron: Libelle Lekker

Shoppen is altijd een goed idee