Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handige tips als je deze zomer met een huurauto op pad gaat

Handige tips als je deze zomer met een huurauto op pad gaat

Handige tips als je deze zomer met een huurauto op pad gaat

Gezellig met het hele gezin in de auto naar je vakantiebestemming reizen, is nog altijd populair onder Nederlanders. Wanneer je zelf geen auto hebt, kun je er natuurlijk gemakkelijk eentje huren. Maar waar moet je dan op letten? Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: Zóveel spenderen we gemiddeld aan een autovakantie

De 24-uursregel
Autohuur wordt per 24 uur berekend. Als je de auto op een later tijdstip inlevert dan dat je ‘m hebt opgehaald, kost je dat vaak een volledige huurdag extra. Zonde!

Tanken
Check hoe de tankregeling in elkaar steekt. Soms worden er servicekosten geregeld voor het aftanken je auto; zonde van je geld. Bekijk ook van tevoren hoe het zit met ongelimiteerde kilometers. Overal naar toe kunnen rijden waar je wilt, is namelijk wel zo prettig.

All-in formule
Ben je eigenlijk verzekerd voor alle schade als je een auto huurt? Nope. Een sterretje in je ruit zit bijvoorbeeld nooit in je basisverzekering. Met een all-in formule zijn alle verzekeringen inbegrepen, zonder verborgen kosten.

Met z’n tweeën
Een tweede bestuurder op het huurcontract zetten brengt vaak extra kosten met zich mee. Vooral als je het ter plaatse doet. Regel het alvast thuis of zoek een autoverhuurder waarbij het gewoon bij de prijs zit inbegrepen.

One way ticket
Check van tevoren wat het kost als je je huurauto ergens anders inlevert dan waar je ‘m hebt opgehaald. Soms kost het namelijk niks, soms worden er hoge kosten voor berekend.

Gratis GPS
Het huren van een navigatiesysteem kan een dure grap zijn. Terwijl je misschien thuis ook een GPS in de kast hebt liggen? Update de routes en zorg dat ‘ie opgeladen is voordat je de weg opgaat!

Bestedingsruimte
De hoogte van de borg kan soms hoog oplopen als je een auto huurt. Doordat deze wordt gereserveerd op je creditcard, heb je daarop minder te besteden. En tijdens je vakantie wil je geen hand op de knip. Een extra creditcard is een optie, maar je kunt soms ook kiezen voor een waarborgpakket waarbij je borg van je wordt overgenomen. Ook handig als je geen creditcard hebt, maar wél een auto wilt huren.

Happy travels!

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!

Bron Sunny Cars | Beeld Sanoma Beeldbank