Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handige opruimtrucjes

Handige opruimtrucjes

Handige opruimtrucjes

Weet je even niet meer waar je al je spullen moet laten? Geen paniek! Flair helpt je met deze handige opruimtrucjes. 

  • Papieren tussen je boeken

Raak je altijd alle belangrijke papieren kwijt, omdat ze tussen de post en reclameblaadjes terechtkomen? Plaats deze papieren dan in de achterflap of tussen de pagina’s van een boek. Zo kun je ze makkelijk terugvinden.

  • Seizoenskleren in een koffer bewaren

Puilt je kledingkast helemaal uit? Eerder gaven wij al tips om ‘m goed op te ruimen, maar er zijn verschillende manieren om ruimte te creëren. Bewaar je kleding bijvoorbeeld in een koffer. Deze gebruik je alleen maar als je op vakantie gaat en de rest van het jaar is ‘ie leeg én neemt hij veel ruimte in beslag. De ideale plek dus om je winter- of zomerkleren in op te bergen.

  • Sokken bewaren in je laarzen

Dit is een ultieme win-winsituatie. Sokken (of proppen papier) in je laarzen stoppen zorgt ervoor dat ze hun vorm houden en de sokken raak je op deze manier minder snel kwijt.

  • Je kast netjes indelen

Om te zorgen dat je ladekastje met ondergoed geen rommeltje wordt, kun je hem onderverdelen door middel van schoenendozen.

  • Kleine tassen en grote tassen

Onze kasten puilen uit van de tassen. Een handige oplossing hiervoor is om de kleinere tassen te bewaren in je grote tassen. Zo verstoffen ze niet en je gebruikt ze toch niet allemaal tegelijk.

  • De binnenkant van je kastdeurtjes

Hang hier een tijdschriftenhouder voor bijvoorbeeld plastic tasjes, afwasborstels of föhns. Scheelt een hoop ruimte en het ziet er een stuk netter uit.

  • Wijnrek voor je handdoeken

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een wijnrek, maar het is een heel handige manier om je handdoeken in op te bergen door ze op te rollen. Het lijkt ook nog eens chic!

  • Voor al je haarelastiekjes en schuifspeldjes

Een magneetstrip is de perfecte manier om al je schuifspeldjes bij elkaar te houden. Je haarelastiekjes kun je om een lege keukenpapierrol of lege wijnfles schuiven.

Heb jij nog handige opruimtrucjes?

Lees ook: