Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met deze handige hack wordt bloemschikken een fluitje van een cent

Met deze handige hack wordt bloemschikken een fluitje van een cent

Met deze handige hack wordt bloemschikken een fluitje van een cent

Ben jij dol op bloemen, maar geen pro in het schikken ervan? No worries, online interieurshop Westwing heeft namelijk dé truc om je bloemen op een handige en tevens snelle manier te schikken. Wat je daarvoor nodig hebt? Wat washi- of afplaktape, een vaas, een schaar en uiteraard verse bloemen van de bloemenwinkel. 

Hack voor bloemschikken

Een huis vol verse bloemen; er is niets lekkerder dan dat. Maar wanneer je niet gezegend bent met groene vingers, kan het schikken ervan nog een flinke klus zijn. Gelukkig is daar Westwing to the rescue. Op Instagram deelt de online interieurshop namelijk een makkelijke hack waardoor bloemschikken voortaan een stuk gemakkelijker gaat.

Washi- of afplaktape

Wat je doet: je pakt wat washi- of afplaktape en maakt hier een soort rooster van. Vervolgens kun je het boeket makkelijk verdelen in de vaas en heb je binnen een mum van tijd een mooie bos bloemen op de eet- of salontafel, in de vensterbank of waar je dan ook staan.

Lees ook
Nóg langer genieten: dankzij deze tip blijven je droogbloemen het langst mooi

Duurzamere optie

Nu is washi- of afplaktape misschien niet helemaal de meest duurzame optie, omdat je het na een keer gebruiken de prullenbak in moet gooien. Gelukkig heb je tegenwoordig ook bloemverdelers van hout die je eindeloos kunt hergebruiken. Het enige nadeel: het valt in een doorzichtige vaas meer op dan de washi- of afplaktape.

Droogbloemen

Ook mooi voor in huis: droogbloemen. Deze kun je uiteraard zelf maken maar ook kant-en-klaar kopen. Grote voordeel? Je kunt ze veel langer bewaren, mits ze juist verzorgd worden uiteraard, dan een verse bos bloemen. Droogbloemen kunnen namelijk een half jaar blijven staan. En dat is toch wel een verschil met een bos bloemen die je na een week weg kunt gooien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Instagram, iStock