Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig: met deze tips maak je de perfecte cappuccino

Handig: met deze tips maak je de perfecte cappuccino

Thuis & wonen
Handig: met deze tips maak je de perfecte cappuccino

Niets zo lekker als een goede kop koffie. Met deze tips maak jij een cappuccino net zo lekker als bij jouw favoriete koffietentje.

Lees ook: Wow: van deze heldere koffie krijg je geen aanslag op je tanden

De vuistregel voor een goede cappuccino is 1/3 koffie, 1/3 warme melk en 1/3 melkschuim. Om je cappuccino goed te laten smaken, moet de basis in orde zijn. Gebruik voor de espresso bonen van een goede kwaliteit. Daarna hoef je alleen nog maar dit stappenplan te volgen.

Giet de juiste hoeveelheid espresso in een mok.
Maak vervolgens het melkschuim. Dit doe je door koude houdbare melk te verwarmen tot zo’n 70 graden Celsius en het met een opschuimer tot schuim te maken.

Schenk eerst de melk bij de koffie. Dit doe je vanaf zo’n 10 centimeter boven de koffie. Giet de melk in het midden van de espresso. Wanneer de melk op is en het schuim wordt, houd je het kannetje dichterbij de koffie. Blijf in het midden van de beker schenken. Zo’n mooi hartje maak je door op het laatst, de melk in een verticale lijn te schenken.

Wil je een lekker stevige schuimlaag, laat je cappuccino dan nog even staan. De melk dikt dan wat in.

Versier de schuimlaag tot slot met wat cacaopoeder en jouw perfecte drankje is klaar.

Shoppen is altijd een goed idee