Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig én modieus: in Duitsland betaal je het openbaar vervoer met je schoen

Handig én modieus: in Duitsland betaal je het openbaar vervoer met je schoen

Handig én modieus: in Duitsland betaal je het openbaar vervoer met je schoen

Betalen voor het openbaar vervoer door je schoenen te laten zien, klinkt misschien onrealistisch, maar in Duitsland is het vanaf vandaag toch echt mogelijk. Het is alleen niet weggelegd voor iedereen, want je hebt er een speciaal soort sneakers voor nodig.

Lees ook: Dit zijn de 20 minst stressvolle steden ter wereld

De BVG, het bedrijf dat het stadsvervoer in Berlijn organiseert, heeft de handen ineen geslagen met Adidas. Samen ontwikkelden ze een schoen waarin een jaarkaart voor het openbaar vervoer in de Duitse hoofdstad is verwerkt. Om in het thema van het openbaar vervoer te blijven, hebben de schoenen hetzelfde patroon als de stoelbekleding van BVG.

Win-win

Met de schoen krijg je tot en met het einde van het jaar gratis toegang tot de bussen, metro’s, trams en de veerpont. Vanaf vandaag zijn er 500 exemplaren van de gympen verkrijgbaar voor een bedrag van 180 euro (ter vergelijking: een jaarabonnement op het openbaar vervoer kost zo’n 600 euro meer). Heb je een leuk paar schoenen erbij én kun je gratis reizen. Da’s nog eens fijn!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: ANP