Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig | Babyshower organiseren

Handig | Babyshower organiseren

Handig | Babyshower organiseren

Is je vriendin of zus zwanger? Organiseer een babyshower voor haar! Tijdens dit feest wordt de aanstaande moeder verwend met cadeautjes en kan er uitgebreid gekletst worden over baby’s en bevallingen. En natuurlijk mogen de lekkere hapjes niet ontbreken. Hierbij een checklist voor de organisator!

Datum prikken

Prik een datum voor de babyshower. Meestal wordt die een paar weken voor de bevalling gehouden of wanneer de aanstaande moeder met zwangerschapsverlof gaat. Plan het bij voorkeur op een avond of een middag in het weekend zodat de meeste gasten kunnen komen.

Gasten

Maak een lijst met alle gasten die voor de babyshower worden uitgenodigd. Als vriendin/zus weet je waarschijnlijk wel wie er allemaal moeten komen. Weet je dit niet? Overleg dat met de aanstaande moeder. Bedenk wel dat de babyshower dan geen verrassing meer voor haar is.

Uitnodigingen

Maak uitnodigingen. Leuk is natuurlijk om dit zelf in elkaar te knutselen met mooi papier, maar je kunt ook leuke kaartjes kopen en die versturen naar de gasten. Geen tijd hiervoor? Stuur iedereen dan een mailtje! Vermeld in de uitnodiging de datum, de locatie, het tijdstip en het aantal cadeautjes dat meegebracht moet worden. Ook een bijdrage vragen voor de kosten (hapjes, decoratie e.d.) wordt vaak op de uitnodiging gezet.

Cadeautjes

Bij een babyshower draait het natuurlijk om cadeautjes. Vraag alle gasten om drie kleine cadeautjes mee te nemen. Vraag wel om zo veel mogelijk variaties qua cadeaus. Zo voorkom je dat de aanstaande moeder allemaal kleertjes krijgt. Ook boekjes en fijne beautyspullen voor de moeder zelf zijn leuk om te geven.

Thema

Je kunt tijdens een babyshower ook kiezen voor een thema. Aan de hand hiervan kun je de ruimte leuk decoreren. Denk bijvoorbeeld aan een kleur of aan bepaalde stripfiguren voor kinderen, zoals Nijntje. Met ballonnen, tafelkleden en knuffels kun je vervolgens de locatie leuk aankleden.

Spelletjes

De cadeautjes kunnen natuurlijk een voor een uitgepakt worden, maar je kunt er ook een spelletje aan koppelen. Leuk is om iedereen te vragen een babyfoto van zichzelf mee te nemen. Vervolgens moet iedereen raden wie wie is.

Hapjes en drankjes

Maak voor tijdens de babyshower zelf lekker hartige hapjes. Ook leuk zijn cupcakes of een chocoladefontein met allerlei zoetigheden.

Foto’s

Vergeet van het feest geen foto’s te maken. Het is leuk om voor de aanstaande moeder een fotoboekje te maken met de foto’s. Leuk om te geven als ze is bevallen.