Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Knutselen voor Halloween? Dit zijn de leukste en griezeligste ideeën voor jou en je kleine monster(s)

Knutselen voor Halloween? Dit zijn de leukste en griezeligste ideeën voor jou en je kleine monster(s)

Thuis & wonen
Knutselen voor Halloween? Dit zijn de leukste en griezeligste ideeën voor jou en je kleine monster(s)

Halloween is een heel populaire feestdag in Amerika, maar wint ook in Nederland steeds meer terrein. Houd je niet zo van enge horrorfilms en ben je in plaats daarvan liever creatief bezig? Dan hebben we een leuke activiteit voor je: ga knutselen voor Halloween! We hebben de leukste ideeën voor de meest griezelige knutsels verzameld, waarmee je samen aan de slag kunt met je eigen kleine monster(s). Plezier gegarandeerd!

Voor Halloween knutselen? Dit zijn de leukste ideeën

Ben je op zoek naar leuke ideeën om voor Halloween te knutselen? Zoek niet verder, want hier vind je de leukste inspiratie om samen met je kind(eren) te knutselen. Van papieren spookjes tot vleermuizen gemaakt van wasknijpers, deze originele Halloween-versieringen zorgen hoe dan ook voor een leuke en creatieve middag.

1. Potjes met mummies

Deze potjes zijn perfect voor waxinelichtjes, en ook nog eens heel makkelijk te maken. Zorg ervoor dat je een paar glazen potjes, verband en plakoogjes in huis hebt. Het enige wat je hoeft te doen is het verband om de potjes wikkelen en de oogjes erop plakken.

2. Vleermuizen van wasknijpers

Wasknijpers hebben we genoeg, dus waarom niet een paar gebruiken om mee te knutselen? Verf de wasknijpers zwart, knip vleugels uit zwart karton en je hebt zo deze leuke vliermuisjes nagemaakt.

3. Pompoen vouwen

Hoe leuk zijn deze Halloween-pompoenen van papier? In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je ze heel makkelijk zelf in elkaar knutselt.

4. Zwarte kat

Deze zwarte kat is heel leuk om voor het raam te hangen. Je hebt hiervoor verschillende kleuren papier/karton nodig, een schaar en wat lijm.

5. Spookjes van bladeren

Handig dat Halloween in de herfst valt, want met de bladeren die van de bomen vallen kun je heel leuk knutselen. Wat dacht je van deze spookjes? Verf de blaadjes wit en teken er een gezichtje op. Makkelijker kan bijna niet!

6. Heks gemaakt van een eierdoos

Gooi je lege eierdozen niet weg, want je kunt er nog mee knutselen! De vorm van de doos lijkt namelijk op een heks, zoals je hieronder kunt zien. Nog even wat haar, ogen en een puntmuts toevoegen et voilà!

7. Spin van ijsstokjes

Hoewel het seizoen om ijs te eten een beetje voorbij is, heb je misschien nog wel ergens ijsstokjes liggen. Lijm ze aan elkaar en verf ze zwart (of een andere kleur), en je hebt (vriendelijke) Halloween-spinnen!

8. Halloween wasknijpers

Nog een leuk ideetje met wasknijpers: maak er ‘enge’ figuurtjes van! Knip en plak heksen, vampieren en zombies in elkaar en je hebt een leuke Halloween-versiering te pakken.

9. Vleermuis van wc-rol

Over makkelijk recyclen gesproken: gebruik oude wc-rollen als je gaat knutselen. Maak er bijvoorbeeld deze leuke vleermuizen van, die je ondersteboven aan een draad kunt hangen.

10. Spinnenwebben

Weer een leuk idee voor overgebleven ijsstokjes: maak er spinnenwebben van. Wikkel een woldraadje om de stokjes en hang ze op. Nu alleen nog een spin vinden die er in wil zitten.

Lees ook
Hartstikke leuk, dat Halloween. Maar eh, wat vieren we nu eigenlijk?

11. Papierslinger met spookjes

Maak een leuke slinger voor Halloween door papieren spookjes aan een draadje te bevestigen. Helemaal leuk als de spookjes verschillende gezichtsuitdrukkingen hebben, zoals je hieronder kunt zien.

12. Spinnen met kralen

Een iets moeilijker project: deze spinnen met kraaltjes. Haal alle benodigde knutselspullen in huis en je kunt eindeloos variëren.

13. Halloween-nacht

Mocht je het idee van een ‘Halloween-slinger’ leuk vinden, hier heb je er nog eentje. Bevestig verschillende draadjes aan de ‘hoofdslinger’. Dat kan een draad zijn, maar bijvoorbeeld ook een houten latje of een hanglamp. Maak van papier griezelige figuren zoals vleermuizen en heksen en hang ze op.

14. Spinnenweb van papier

Last but not least: maak een spinnenweb van papier. In onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dat doet. Veel knutselplezier!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pinterest, Lady Lemonade | Beeld: Getty Images

Shoppen is altijd een goed idee