Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > YUM: deze halloumi frietjes willen wij nu proeven

YUM: deze halloumi frietjes willen wij nu proeven

Thuis & wonen
YUM: deze halloumi frietjes willen wij nu proeven

Wie ooit al eens in Londen is geweest, heeft ongetwijfeld een stop gemaakt op Camden Market. De geweldig populaire markt wisselt vintage tentjes met prularia, toeristische hebbedingetjes en eetkraampjes. En net van die laatste zijn wij zo wild. Zeker nu we hoorden dat het kraampje van Oli Baba’s overheerlijke halloumi frietjes serveert.

Halloumi is een traditionele Cypriotische geitenkaas die je, in tegenstelling tot andere kazen, super gemakkelijk kan paneren en bakken. Nog beter wordt het als je het hele ding gaat frituren, zoals Oli Baba’s dus doet. Gooi bovenop die halloumi frietjes nog wat Midden-Oosterse toppings zoals sumak (een dressing op basis van yoghurt en a’atar), granaatappelpitjes en verse munt bovenop en je hebt wat ons betreft de hemel op aarde.

Halloumi fries before guys

Als je zelf halloumi frietjes wil maken, heb je uiteraard een plak halloumi nodig. Snijd de kaas in dikke repen en haal ze door wat bloem. Frituur de frietjes ongeveer 3 minuten goudbruin in hete olie en bestrooi met wat sumak. Werk af met granaatappelpitjes, verse munt en gedroogde chilivlokken. Smakelijk!

Bron: Culy

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee