Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De beste tips van een kapper: zó knip je het haar van je kind tijdens lockdown

De beste tips van een kapper: zó knip je het haar van je kind tijdens lockdown

Thuis & wonen
De beste tips van een kapper: zó knip je het haar van je kind tijdens lockdown

Nu de kapsalons al weken gesloten zijn, slaan we massaal pakjes haarverf in om die grijze uitgroei een beetje te verdoezelen. Da’s prima te doen, maar een schaar erin zetten is weer een stap verder. Ook de lokken van je kinderen groeien natuurlijk flink door en kunnen eigenlijk ook wel een knipbeurt gebruiken. Kapper Naomi geeft tips om het haar van je kids in model te brengen.

Het haar van je kind knippen

Een klein beetje een verwilderde coupe bij kids staat misschien wel schattig en nonchalant, maar zodra ze door hun lokken het bos niet meer zien, is het tijd om in te grijpen. Maar hoe kun je nou het beste het haar van je kind knippen? Dat legt Naomi graag uit. “De iPad is in dit geval je allerbeste vriend.”

Oeps, sorry; je oor

“Geef ze een iPad, zodat ze stil zitten, maar leg die niet op hun schoot. Als ze naar beneden kijken, terwijl je ze knipt, wordt het schots en scheef. Dat wil je natuurlijk niet. En die iPad is misschien niet zo opvoedtechnisch verantwoord, maar wel dé manier om je kind stil te laten zitten. Zo voorkom je in ieder geval het ‘oeps, sorry; je oor’.”

Skip de keukenschaar

“Het lijkt misschien handig, knippen met een keukenschaar. Maar die zijn er gewoon niet voor gemaakt. Je knipt dan vaak te veel eraf en niet goed recht. Ga dus voor een kappersschaar – die kun je online bestellen. Dan, ook belangrijk, zorg dat de stoel hoog genoeg is en dat jij ook niet te veel naar beneden hoeft te kijken. Zo krijg je het beste resultaat.”

Schone lokken 

“Ook voor kinderen geldt: ga voor schone lokken. Zorg dat alle gel, haarlak en wat voor restjes dan ook, eruit zijn.”

Lange coupe knippen

“Eigenlijk is het knippen van lang haar makkelijker dan van kort haar, er kan niet zoveel fout gaan. Maar er moet ook weer niet teveel af en het moet recht. Dus; zorg dat het haar echt goed nat is, kam alles naar achter en knip het recht af. Zo knip je de puntjes het beste bij. Lang haar en een pony? Die kun je natuurlijk netjes naar voren kammen en met een kam recht houden. Zo gaan alleen echt de puntjes eraf die je eraf wil hebben.”

Lees ook 
Vergeet je huidige kapsel: dit is dé nieuwe (prachtige!) haartrend van 2021

Kort koppie knippen

“Ga je alleen met een schaar aan de slag? Dan is het prima als het haar nat is. Zodra er een tondeuse bij komt kijken, is het belangrijk dat het helemaal droog is. Ga je knippen? Knip dan de oren vrij en werk met de haargrens mee. Dus trek het naar beneden en niet omhoog als je het knipt, zo kun je zien hoeveel je wegknipt. Ga je bij jongens de nek weg scheren en hebben ze langer haar? Haal dan écht alleen het overgebleven haar weg. Anders krijgen ze een jaren 60 bloempotkapsel en dat wil volgens mij niemand.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: VIVA | beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee