Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Van een onverwacht vertrek tot vrezen voor een leven: zó loeispannend is de zomercliffhanger van ‘GTST’

Van een onverwacht vertrek tot vrezen voor een leven: zó loeispannend is de zomercliffhanger van ‘GTST’

Van een onverwacht vertrek tot vrezen voor een leven: zó loeispannend is de zomercliffhanger van ‘GTST’

Fans die ‘GTST’ op de buis volgen, hebben nog een weekje maar voor Videoland-abonnees zit-ie er inmiddels op: de allerlaatste aflevering van alweer het 31e seizoen. En nu is het weer een kwestie van geduld hebben, want het duurt nog even tot we antwoorden krijgen op alle vragen die de zomercliffhanger hebben opgeroepen. Want vertrekt deze inwoner nou zomaar uit Meerdijk? En hoe vergaat het de familie Verduyn met de komst van baby Tom? En… ligt dit geliefde personage nou te vechten voor zijn leven? Blijf. Alsjeblieft. Bij. Ons.

Zomercliffhanger GTST 2021

De zomercliffhanger van GTST brengt altijd een dubbel gevoel met zich mee. Enerzijds ben je natuurlijk onwijs benieuwd wat er gaat gebeuren en wéét je als fan dat je een loeispannende aflevering kunt verwachten, maar aan de andere kant moet je het erna ook weer maanden zónder je favoriete soap doen. Afijn, voor Videoland-kijkers staat de laatste aflevering van de 31e reeks dus online, wat betekent dat we je nú al kunnen vertellen wat er allemaal gaat gebeuren in de seizoensafsluiter. Verder lezen is dus op eigen risico.

Let op, spoilers!

Ha nieuwsgierige aagjes, natuurlijk wil je alvast lezen wat er in de zomercliffhanger van GTST gebeurd is. Of je wil gewoon even een recap van alles wat je gezien hebt, dat kan natuurlijk ook. De aflevering begint meteen spannend, met een scène tussen Billy de Palma (Lone van Roosendaal) en Leon Rinaldi (Luca Savazzi). Hij werd onlangs ontslagen door Ludo (Erik de Vogel), aan wie hij jarenlang trouwe dienst had bewezen. Uit wraak stapte Leon naar Richard (Edwin Jonker) en bood hij hem een boekje aan, vol aantekeningen die hij gemaakt had tijdens klussen voor Ludo. Net op dat moment hadden Richard en Billy de strijdbijl met de familie Sanders begraven, maar Richard kon het uiteindelijk tóch niet laten om een deal met Leon te sluiten. Achter Richards rug om sprak Billy een uur eerder af met Ludo’s voormalige privédetective, maar wanneer het uitloopt op een verhitte discussie slaat de blondine hem op zijn achterhoofd. Leon valt voorover en ligt uiteindelijk bloedend op de grond, tot grote paniek van Billy.

Plots vertrek

Billy is zo in paniek dat ze maar één uitweg ziet: weggaan uit Meerdijk. In de vroege ochtend gaat ze bij Shanti (Bertrie Wierenga) op bezoek om te vertellen dat ze ‘op vakantie’ gaat, maar haar dochter krijgt er meteen een naar onderbuikgevoel bij. Neemt haar moeder nou definitief afscheid van haar? Zoals afgesproken verkoopt Billy het veilinghuis ondertussen terug aan Ludo, maar laat ze Richard tegelijkertijd een contract ondertekenen om de algemeen directeur van Palmnoot te worden. Oftewel, Ludo is op papier nu de eigenaar van het veilinghuis en Richard zit er hoog in de boom. “Ze heeft je genaaid”, merkt Sanders op wanneer hij bij zijn aartsrivaal in de kamer staat. “En jou niet alleen.” Billy zien we ondertussen in een privéjet stappen en haar telefoon is vanaf het moment van vertrek niet meer bereikbaar.

Noodlot slaat toe

Jojo (Stephanie van Eer) en Ilyas (Hamza Othman) kunnen ondertussen geen genoeg van elkaar krijgen. Nu Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson Hooi) tijdelijk vertrokken zijn, besluiten de tortelduifjes dat ze misschien vast kunnen oefenen met samenwonen. Net wanneer Ilyas dat nieuws heeft verteld tegen Marwan (Hassan Slaby), slaat het noodlot toe. Ilyas en Jojo helpen Marwan met zijn nieuwe maaltijdboxen-idee, en terwijl het zusje van Bing in het magazijn staat, komt er een man met een helm op de winkel ingelopen. Hij steekt Ilyas in zijn buik met een mes en vertrekt daarna meteen weer. Ilyas valt direct op de grond en moet vechten voor zijn leven. Jojo en Marwan zijn natuurlijk in shock en we moeten zeggen: WIJ. OOK. Please zeg dat Ilyas deze brute actie overleeft. Please, please en nog eens please.

Baby Tom

In de week van de zomercliffhanger zagen we al dat Demi (Noa Zwan) eindelijk haar kindje weer in de armen mag sluiten, nog voordat alle papieren rond zijn. De adoptieouders vinden namelijk dat Tom bij zijn echte moeder hoort te zijn. Verrassend genoeg wil Marwan tóch een rol spelen in de opvoeding van de baby en zamelt hij met zijn maaltijdboxen zelfs al geld in voor Tom, zodat-ie later kan gaan studeren. We vragen ons nú al af wat voor een staartje dit verhaal gaat krijgen. Gaat Demi zich toch nog bedenken of krijgt ze nu toch een relatie met Marwan? Of laat hij het ineens tóch weer afweten?

Lees ook
Robin Martens zag ‘GTST’-ontslag totaal niet aankomen: ‘Ik moest het echt even laten bezinken’

Datum nieuw seizoen GTST

Ook vragen we ons af welke invloed dokter Roman (Kiefer Zwart) gaat hebben op de relatie van Anton (Joep Sertons) en Linda (Babette van Veen). Ze leek immers meteen weg te zijn van de nieuwe huisarts. En wanneer kunnen we Nina en Bing terug verwachten in Meerdijk? Je hoort het al: we hebben heel veel vragen en kunnen niet wachten tot we antwoorden krijgen. Gelukkig weten we al naar welke datum we uit kunnen kijken, want over een paar weken is GTST gewoon weer terug op de buis.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst)

Beeld: RTL, Instagram