Je bent hier: Home > Celebs > ‘GTST’ opnieuw de dupe van coronacrisis: RTL neemt drastische maatregelen

‘GTST’ opnieuw de dupe van coronacrisis: RTL neemt drastische maatregelen

Celebs
‘GTST’ opnieuw de dupe van coronacrisis: RTL neemt drastische maatregelen

De soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ wordt met ingang van maandag nog maar vier dagen in de week uitgezonden. Aanleiding is de huidige opnamestop vanwege de coronacrisis. RTL speelt zo alvast in op het scenario dat Nederlanders weleens langer dan tot 6 april afstand van elkaar moeten houden.

Onzekerheid over hervatten opnames

Er liggen nog voldoende afleveringen klaar waarmee RTL nog tot en met 8 mei kan uitzenden, maar de zender neemt het zekere voor het onzekere. “In afwachting van de verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus kan nog niet met zekerheid worden vastgesteld dat opnames van verschillende programma’s vanaf 6 april weer van start kunnen gaan”, staat in een verklaring.

Continuïteit waarborgen

“Met het terugbrengen van GTST van vijf naar vier dagen kunnen we langer blijven uitzenden met de afleveringen die nu reeds beschikbaar zijn. Op deze manier kunnen we de continuïteit voor onze kijkers voor een langere periode waarborgen”, staat in een verklaring.

‘The Voice Kids’ vroeger te zien

Vanaf volgende week wordt de vrijdaguitzending geschrapt. The Voice Kids wordt naar voren geschoven, waardoor Jinek om 22.00 uur kan beginnen. De talkshow van Jinek krijgt overigens ook volgende week meer ruimte van RTL. Alle uitzendingen beginnen net als nu om 21.30 uur en duren tot 23.00 uur.

Is er nog wel toekomst voor ‘GTST’?

De dagelijkse soap GTST heeft vele jaren goede tijden gekend, maar de kijkcijfers zijn helaas al een lange periode niet wat ze zijn geweest. Caroline de Bruijn (57), beter bekend als Janine Elschot, vreest voor haar baan. Dat vertelt ze deze week aan Story. “We hebben nog altijd geen idee wat er met de serie gaat gebeuren. Die onzekerheid is er voor ons, maar ook nog voor de honderden anderen die aan de serie meewerken. Niet alleen mijn baan staat dus op het spel.”

Lees ook
Dubbele klap voor ‘GTST’-fans: ‘dit personage verlaat de soap’ én opnames per direct stilgelegd

Nieuwe koers

De afgelopen tijd kregen de makers van GTST bakken kritiek over zich heen. Fans vonden de personages steeds jonger worden en konden zich niet meer identificeren met de soap. Er werden daarom bepaalde personages uit de soap geschreven. Daarentegen zijn er ook oude bekenden teruggekeerd in het fictieve soapdorp Meerdijk. Zo maakten Cas Jansen (Julian Verduyn in de serie) en Bas Muijs (Stefano Sanders) opnieuw hun opwachting.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee