Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lockdown Meerdijk: ‘GTST’ vervroegd met zomerstop (en de laatste aflevering is al bijna)

Lockdown Meerdijk: ‘GTST’ vervroegd met zomerstop (en de laatste aflevering is al bijna)

Lockdown Meerdijk: ‘GTST’ vervroegd met zomerstop (en de laatste aflevering is al bijna)

Het zwarte gat dat de zomerstop van ‘GTST’ heet, komt dit jaar helaas een stuk eerder dan verwacht. Fans kunnen nog maar een maand genieten van de dagelijkse soap, zo onthult Caroline de Bruijn (57) – beter bekend als Janine Elschot in de serie – in een video op Instagram.

Vervroegde zomerstop ‘GTST’

Hoewel eerder nog ontkend werd dat het dertigste seizoen van GTST eerder tot een einde zou komen door de coronacrisis, blijkt het nu toch onvermijdelijk te zijn. Noodgedwongen zijn de opnames stilgelegd en hebben de makers het pijnlijke besluit moeten nemen om al op 28 mei de laatste aflevering van het seizoen uit te zenden.

Gezocht naar creatieve oplossing

In een filmpje op het Instagramaccount van GTST doet Caroline uit de doeken over het besluit. “Jullie weten het vast allemaal al, maar onze opnames liggen al een paar weken stil. Ook wij moeten ons aan de regels houden”, begint de actrice. “In de afgelopen weken hebben we met zijn allen heel hard nagedacht of er misschien toch een creatieve oplossing te bedenken is om te kunnen gaan draaien. Maar door de beperkingen die op dit moment gelden en die vast ook nog wel enige tijd van kracht zullen zijn, is dit eigenlijk niet mogelijk.”

Kwaliteit waarborgen

“Wij kunnen zo niet de kwaliteit leveren die jullie van ons gewend zijn”, verduidelijkt Caroline, die al jaren de rol van Janine speelt. “Met andere woorden: wij kunnen voorlopig niet gaan draaien. Dat betekent dat de laatste aflevering van dit seizoen wordt uitgezonden op 28 mei.” De laatste aflevering van dit seizoen stond eigenlijk pas eind juni gepland.

Coronacrisis

De soap wordt sinds een aantal weken nog maar vier in plaats van vijf dagen per week uitgezonden. Aanleiding is de huidige opnamestop vanwege de coronacrisis. Waar het gerucht destijds meteen ging dat het dertigste seizoen van GTST eerder én zonder zomercliff zou moeten stoppen door de aangescherpte maatregelen, was dat toen volgens de soapmakers nog te voorbarig om dat al te zeggen. “Het klopt dat de opnames momenteel stil liggen en we half mei door de voorraad heen zijn”, aldus een woordvoerder eerder in De Telegraaf. “Daartoe hadden we zelf al besloten na het dringende advies van de regering om anderhalve meter afstand te houden. Tijdens de opnames van GTST is dat simpelweg niet te doen.”

Lees ook
Wist je dat Ludo’s ‘mannetje’ Leon niet enkel vuile zaakjes opknapt in ‘GTST’? Hij kan… zingen!

Is er nog wel toekomst voor ‘GTST’?

Hoewel in onderstaande video gemeld wordt dat de opnames hervat worden wanneer mogelijk en er na de zomer gewoon nieuwe afleveringen komen, zou het spannend zijn of GTST überhaupt wel blijft bestaan. De dagelijkse soap heeft namelijk vele jaren goede tijden gekend, maar de kijkcijfers zijn helaas al een lange periode niet wat ze zijn geweest. Caroline de Bruijn zei eerder dan ook al in Story te vrezen voor haar baan. “We hebben nog altijd geen idee wat er met de serie gaat gebeuren. Die onzekerheid is er voor ons, maar ook nog voor de honderden anderen die aan de serie meewerken. Niet alleen mijn baan staat dus op het spel.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@carolinedebruijn.official heeft een belangrijke boodschap voor jullie namens GTST ? #GTST #zomerstop #nadezomerzijnweterug

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: RTL, Instagram