Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Opgelucht ademhalen: lichtpuntje voor makers en cast ‘GTST’ tijdens coronacrisis

Opgelucht ademhalen: lichtpuntje voor makers en cast ‘GTST’ tijdens coronacrisis

Opgelucht ademhalen: lichtpuntje voor makers en cast ‘GTST’ tijdens coronacrisis

Het zijn voor zo’n beetje iedere wereldburger barre tijden. Ook voor de cast en makers van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Door de coronacrisis zijn de opnames van de soap voor onbepaalde tijd stil gelegd, wat tot gevolg had dat het aantal uitzending per week van vijf naar vier ging én dat het einde van het huidige seizoen zo’n anderhalve maand eerder dan gepland wordt uitgezonden. Gelukkig is er ook góed nieuws voor de makers én de fans.

Goede Tijden, Slechte Tijden

Eind vorig jaar leek het er even op alsof Goede Tijden, Slechte Tijden zijn beste tijd had gehad. De voorheen solide soapklassieker trok steeds minder kijkers en het commentaar van trouwe kijkers op vergezochte verhaallijnen en puberale personages werd met de dag negatiever. RTL besloot tot drastische maatregelen om de soap, die komend najaar zijn 30-jarig jubileum viert, van de naderende ondergang te redden.

Lees ook
Wist je dat Ludo’s ‘mannetje’ Leon niet enkel vuile zaakjes opknapt in ‘GTST’? Hij kan… zingen!

Frisse wind

RTL liet destijds weten zich te storten op meer herkenbare verhaallijnen, evenals personages. Een hele rits bekende (jonge) gezichten moest de serie dan ook onvrijwillig verlaten: onder anderen Britt Scholte (Kimberly) en Floris Bosma (Rover) moesten plaatsmaken voor andere hoofdrolspelers, evenals Faye Bezemer (Lana) en Rein van Duivenboden (Bobby). En er werden niet zomaar nieuwe gezichten aangetrokken. Aan enkele oude bekenden uit Meerdijk én vroegere televisiehits de taak om het grote publiek vast te houden en te laten groeien.

Uit het leven gegrepen

Zo keerde Cas Jansen (Julian Verduyn) na twintig jaar terug in het soapdorp, compleet mét vrouw en drie kids. Ook sitcom-legende Johnny Kraaijkamp kreeg een vaste rol in de serie als Opa Henk en zelfs kersverse papa Bas Muijs (Stefano Sanders) liet zijn gezicht weer even zien. Daarnaast kwam er met het vertrek van Melissa Drost (Sjors) ruimte voor een nieuwe love interest van Amir, in de vorm van actrice Bo Maerten, tevens nieuwe werknemer van Ludo Sanders. Die laatste mocht afgelopen maand ook een gloednieuwe rivaal verwelkomen: Richard van Nooten (Edwin Jonker). Ja, het is een drukte van belang in het durp.

Uit het leven gegrepen

Verder wordt er niet enkel meer gewoond in gelikte designhuizen, maar ook in rommelige sociale huurflats. En krijgen personages in plaats van bizarre en onrealistische levensgebeurtenissen vaker te maken met herkenbare problemen, zoals borstkanker (Janine), de overgang (Linda) en een ingewikkelde scheiding (Nina en Bing).

Werpen de maatregelen hun vruchten af?

Nu we enkele maanden onderweg zijn met het vernieuwde GTST, wordt langzaam duidelijk wat de effecten zijn van de getroffen maatregelen. En de makers en fans kunnen opgelucht ademhalen: die zijn positief! RTL Boulevard deed onderzoek om te peilen in hoeverre de nieuwe koers van de soap in de smaak valt bij de kijkers. Daaruit blijkt dat maar liefst 82% positief is over de nieuwe verhaallijnen. Vooral de introductie van de familie Verduyn blijkt een gouden greep.

Lees ook
Lockdown Meerdijk: ‘GTST’ vervroegd met zomerstop (en de laatste aflevering is al bijna)

Stijgende kijkcijfers

De ingrepen lijken ook al een gunstige invloed te hebben op de kijkcijfers: dagelijks ploffen er tussen de 800.000 en één miljoen kijkers om 20.00 uur op de bank voor het wel en wee van de Meerdijkers. De dagelijkse soap heeft dus de wind in de zeilen. Betekent dit dat de cast en crew niét hoeven te vrezen voor hun baan, ondanks alle geruchten die in de wandelgangen klinken? Want net nu het weer lekker gaat, dreigt de coronacrisis roet in het eten te gooien. Nee, het leven spaart je niet…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

April doet wat hij wil… Ook in Meerdijk ⚠️

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Er is een nieuwe #badboy in town ? #gtst #Ludo #Richard #Meerdijk

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: Still