Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nog een paar weken genieten: ‘GTST’ stopt binnenkort noodgedwongen

Nog een paar weken genieten: ‘GTST’ stopt binnenkort noodgedwongen

Thuis & wonen
Nog een paar weken genieten: ‘GTST’ stopt binnenkort noodgedwongen

Afgelopen week kregen de makers én fans van ‘GTST’ al een paar klappen te verduren. Zo werd bekend dat de opnames in verband met het coronavirus per direct stilgelegd moesten worden én verschijnen er vanaf deze week nog maar vier in plaats van vijf nieuwe afleveringen. En met de ingang van de aangescherpte coronamaatregelen komt daar nóg een klap bij.

‘GTST’ stopt

Het dertigste seizoen van de RTL-soap GTST komt door de nieuw coronamaatregelen van het kabinet tot een vroegtijdig einde. Doordat de overheid alle bijeenkomsten met meer dan drie personen heeft geschrapt, kunnen er geen nieuwe opnames meer worden gemaakt tot 1 juni.

Half mei…

Dit betekent dat niet alle geplande afleveringen van deze reeks kunnen worden gedraaid. RTL verminderde het aantal afleveringen per week eerder al naar vier stuks, om op de eerdere coronamaatregelen te anticiperen. Maar zoals het er nu naar uit ziet, wordt onverwacht half mei al de laatste aflevering uitgezonden.

…in plaats van eind juni

Eerder stelde de zender te hopen na 6 april, de eerdere deadline waarop het verbod op bijeenkomsten en evenementen zou aflopen, weer te kunnen gaan draaien en de verloren tijd in te kunnen halen. RTL was maandagavond niet voor commentaar bereikbaar. In principe stond de laatste aflevering van dit jubileumseizoen pas eind juni gepland.

Is er nog wel toekomst voor ‘GTST’?

De dagelijkse soap GTST heeft vele jaren goede tijden gekend, maar de kijkcijfers zijn helaas al een lange periode niet wat ze zijn geweest. Caroline de Bruijn (57), beter bekend als Janine Elschot, vreest voor haar baan. Dat vertelde ze afgelopen week aan Story. “We hebben nog altijd geen idee wat er met de serie gaat gebeuren. Die onzekerheid is er voor ons, maar ook nog voor de honderden anderen die aan de serie meewerken. Niet alleen mijn baan staat dus op het spel.”

Lees ook
‘GTST’ opnieuw de dupe van coronacrisis: RTL neemt drastische maatregelen

Nieuwe koers

De afgelopen tijd kregen de makers van GTST bakken kritiek over zich heen. Fans vonden de personages steeds jonger worden en konden zich niet meer identificeren met de soap. Er werden daarom bepaalde personages uit de soap geschreven. Daarentegen zijn er ook oude bekenden teruggekeerd in het fictieve soapdorp Meerdijk. Zo maakten Cas Jansen (Julian Verduyn in de serie) en Bas Muijs (Stefano Sanders) opnieuw hun opwachting.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wie reageert er ook zo wanneer hij of zij #hangry is? 😂🍽 #gtst #Stefano #Lucas #ober

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: RTL, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee