Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zeg dat het niet zo is: dít ‘GTST’-personage neemt na zeventien jaar (!) afscheid van Meerdijk

Zeg dat het niet zo is: dít ‘GTST’-personage neemt na zeventien jaar (!) afscheid van Meerdijk

Thuis & wonen
Zeg dat het niet zo is: dít ‘GTST’-personage neemt na zeventien jaar (!) afscheid van Meerdijk

Het lijkt erop dat er binnenkort een oude bekende opnieuw zijn opwachting maakt in Meerdijk, maar fans van ‘GTST’ moeten daarnaast afscheid nemen van een vast gezicht. Het gaat om een soappersonage dat al meer dan vijftien jaar meegaat en daarom hoe dan ook gemist gaat worden. Op Instagram bevestigt de acteur het verdrietige nieuws.

Afscheid GTST’s Sjors

Haar soapdochter moest onlangs al het veld ruimen en nu zwaait ze zelf ook af: we hebben het over Sjors Langeveld, de rol die vertolkt wordt door Melissa Drost (34). “De tijd van bezorgdheid is voorbij”, verklapt de actrice via social media. “Na zeventien jaar is het tijd voor het personage Sjors om Meerdijk te verlaten.”

Strijder

Van al die jaren is Melissa ruim twee jaar in de huid van Sjors gekropen. “En dat heb ik met heel veel plezier gedaan”, vervolgt Drost. “Al kon ik haar bij vlagen niet uitstaan, na zo veel tijd is ze in mijn hart gaan zitten. Ze kan zeuren, maar ze is een strijder. Ze strijdt voor het goede, altijd.”

Dankbaar

Na een aantal theaterrollen – onder andere in De Tweeling – en wat televisieklussen belandde Melissa uiteindelijk bij GTST. “Ik ben blij dat ik kennis heb mogen maken met het soapgenre en heb immens veel respect voor de werkwijze die deze stijl met zich meebrengt. Voor en achter de schermen wordt er zo hard gewerkt!”, zegt ze erover. “Ik ben ook heel blij met alle lieve mensen die ik heb leren kennen en vrienden die ik heb gemaakt. Het was een soort lange, intense droom. En nu: hééél veel zin in nieuwe dingen. Er valt nog zoveel te ontdekken!” Tot slot bedankt ze alle soapfans. “Dank aan alle kijkers voor het kijken en de lieve berichten die ik de afgelopen twee jaar ontving! Dikke kus!”

Tranen met tuiten

Het afscheid van Sjors nadert al heel snel: vandaag is de laatste aflevering met Melissa al te zien op Videoland; dinsdag 17 maart worden haar laatste scenes op RTL4 uitgezonden. Die beelden gaan gepaard met een hoop tranen, gezien ze Amir (Alkan Çöklü) vertelt over haar misstap én haar definitieve vertrek. Sjors gaat haar dochter achterna en hoopt de band met Lana te kunnen herstellen in Berlijn. Het personage blijft dus in leven, wat betekent dat ze over een tijdje zomaar weer Meerdijk binnen kan komen wandelen. Je weet het immers maar nooit met GTST

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

• SPOILER ALERT • De tijd van bezorgdheid is voorbij. Na 17 jaar is het tijd voor het personage Sjors om Meerdijk te verlaten…. Daarvan mocht ik 2,5 jaar op me nemen en dat heb ik met heel veel plezier gedaan. Al kon ik haar bij vlagen niet uitstaan, na zoveel tijd is ze in mijn hart gaan zitten. Ze kan zeuren, maar ze is een strijder. Ze strijdt voor het goede, altijd. Ik ben blij dat ik kennis heb mogen maken met het soap-genre en heb immens veel respect voor de werkwijze die deze stijl met zich meebrengt. Voor en achter de schermen wordt er zo hard gewerkt! Ik ben ook heel blij met alle lieve mensen die ik heb leren kennen en vrienden die ik heb gemaakt. Het was een soort lange, intense droom. En nu, hééél veel zin in nieuwe dingen. Er valt nog zoveel te ontdekken! 🥂Dank aan alle kijkers voor het kijken en de lieve berichten die ik de afgelopen 2 jaar ontving! Dikke kus! #dagSjors #endofanera #GTST #dagallemaal!(vandaag laatste aflevering op Videoland, volgende week laatste op tv) 👋🏼💋♥️

Een bericht gedeeld door 🌓Melissa Drost🌗 (@melissa_drost) op

Lees ook
Jaaa! Keert na Julian Verduyn ook déze oude bekende uit ‘GTST’ terug naar Meerdijk?

Inge Schrama

Melissa Drost nam zo’n twee jaar geleden de rol van Sjors Langeveld over van Inge Schrama (34). In eerste instantie zou ze de actrice voor vijf weken vervangen, maar later breek dat Schrama niet terug zou keren vanwege haar burn-out. Melissa kreeg in het begin veel kritiek, wat natuurlijk niet leuk was. “Ik vond het moeilijk, want het was vrij hatelijk”, vertelde ze eerder in Flair. “Mijn stem was raar, ik was arrogant en ga zo maar door. Ik voelde me bezwaard, omdat Inge al vijftien jaar de rol van Sjors speelde en ik haar plek ineens innam. Ik begon te twijfelen of ik het wel goed deed en ging gekke dingen denken als: misschien bén ik in vergelijking met Inge ook een trol. Gelukkig realiseer ik me nu dat het geen zin heeft om je daarmee bezig te houden. Er zijn altijd mensen die negatief kunnen zijn, daar moet mijn werkplezier niet onder lijden. Ik focus me liever op mezelf en de mensen om me heen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: RTL, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee